2740 Los de oorzaak op!

Er gaan steeds meer stemmen op om ons onwelgevallige geluiden te verbieden. Hele discussies staan er in de krant over uitbreiding van de mogelijkheden om politieke partijen te cancelen en ook wil men onderzoeken hoe we omroepen die schaamteloos het n-woord gebruiken van de buis kunnen halen. Complottheorieën en hun vertolkers moet de mond worden gesnoerd. Dat lijkt op het aanpakken van de gevolgen terwijl men de oorzaak ongemoeid laat.

Sektes zijn de onbetaalde rekeningen van de kerk, leerde ik op school van dominee Van Reeven. In deze tijd zijn de complottheorieën de onbetaalde rekeningen van de politiek. Ga ze betalen, Rutte! Ik noem er vijf: Groningen. Compenseer alle geraakte Groningers ruimhartig binnen een half jaar. Stap over alle regelingen heen, nodig iedereen uit en betaal. Ik heb zelf Groningse wortels en hou niet van complottheorieën, maar op het vertrouwen dat de Groningers nu nog in de overheid hebben kun je de Elfstedentocht rijden. Aan de slag! De kinderopvangtoeslagaffaire, idem dito. Nodig binnen een half jaar  alle gedupeerden uit voor een gesprek, spreek een bedrag af en betaal. De boeren. Betaal binnen een half jaar niet een gereformeerde 120 procent, maar liever een katholieke 150 procent of nog liever een atheïstische 200 procent. Atheïsten weten dat geld gewoon gedrukt wordt. De boeren zullen in de rij staan. Waarom wil je een ruimhartig asielbeleid, wat ik overigens met liefde ondersteun, maar bouw je niet de huizen om ze te huisvesten? Ga binnen een half jaar bouwen, voor starters, studenten en statushouders. De boeren zullen met liefde de nodige stikstofruimte ophoesten. Tenslotte de energiecrises. Laat geen collectieve aansluitingen in de kou staan. Compenseer ruimhartig. Vanaf 1 januari. Desnoods met 190 euro per adres.

Dit lijkt allemaal veel geld en menskracht te kosten, maar het kost minder dan het huidige beleid met de zich eindeloos voortslepende procedures, die veel meer tijd, geld en mensen vragen. En de partijen die dit Vegterbeleid ondersteunen zullen veel zetels winnen ten koste van extreem-wat-dan-ook. Het zal een feest zijn waarop op het eind iemand opstaat die water in wijn verandert.

Ate Vegter, 1 december 2022

Advertentie

8 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s