2741 Een mooie dag

De dag begint met koffie en een stukje. Lief heeft bij de kringloop een sleutelkastje gevonden. Daar hangen nu alle reservesleutels in, maar we moeten nog een plekje vinden waar het kastje zelf kan hangen. De bloemen die we vorige week kregen, breng ik naar de GFT-bak, die al aan de straat staat. Het is koud, helder weer, bestendig zegt de barometer en zo heb ik het graag. Ik hoop voor iedereen dat we een milde winter krijgen, maar voor mijzelf hoop ik dat we weer een keer kunnen schaatsen op de Gouwzee.

Jans komt koffiedrinken en we praten over werk, kinderen, ziek zijn en vakantie. Om elf uur heb ik een afspraak met Monique Plat, mijn acupuncturist in Volendam en Lief stelt voor dat ik Jans en haar van te voren afzet bij de Noppes en na afloop weer ophaal. Een goed plan. De behandeling is zeer ontspannend en ik glij steeds verder weg in oneindige rust. Bij het afrekenen vertelt Monique dat iemand een eerder stukje van mij las over haar en die heeft ze nu ook onder behandeling. Dat is toch aardig.

Ik ga oliebollen halen en daarna pik ik de dames weer op. Ze hebben mooi gescoord. Jans gaat de hond uitlaten en wij maken een wandeling over de vesting met koffie toe bij oma. We moeten nog pakjes ophalen bij de dierenwinkel en de Esso (postkantoor waer bestu bleven?) en dan hebben we er zo maar weer 9000 stappen opzitten.

’s Middags ga ik naar het Huis aan het Water, waar ik in een groepje mannen met kanker zit. Ik voelde daar eerst niet veel voor, maar het bevalt heel goed en het is mooi om verschillende ervaringen en inzichten met elkaar te delen.
Bij thuiskomt blijkt Lief met vrienden in de kroeg te zitten, dus daar sluit ik me maar even bij aan en daarna eten we pasta al dente met champignons en spekjes. Dan denk je dat je alles gehad hebt en dat je lekker kunt ontspannen bij het voetballen en dan zijn het twee zinderende wedstrijden met heel veel doelpunten, waarna Duitsland eruit ligt. Een mooie dag.

Ate Vegter, 2 december 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s