2756 Winterpret en schaatsplezier

Nu de kou zo hard toeslaat dat we ons weer op glad ijs kunnen begeven is het tijd om de schaatsen uit het vet te halen. Die van mij liggen onderin de schoenenkast en die van Piep zijn te klein. Ze had hockeyschaatsen en wil nu overstappen op lage noren. Ik kijk op Marktplaats en zie een paar Vikings maat 37 voor 25 euro in Edam. Ik stuur Piep die op school zit een berichtje: ‘Ik heb deze schaatsen voor je gevonden in Edam,’ wat prompt afgepoeierd wordt: ‘Maar ik wil niet tweedehands, dat is vies, mag ik gewoon van De Jong?’ Zodra we uit school komen ga ik met haar naar De Jong, en ze past Vikings maat 37. Ze zitten prima en ze kosten € 169,00. ‘Deze maar doen dan?’ zegt de vriendelijke verkoper, wanneer Piep zegt dat ze lekker zitten. ‘Nou ik overleg graag nog even thuis en we hebben nog wat andere opties,’ bluf ik mij als de gesmeerde bliksem de winkel uit.

‘Als ze zo duur zijn, dan wil ik ook wel die uit Edam,’ zegt Piep nu op haar liefst. Ik stuur een berichtje: ‘Hallo Ben, ik bied graag 25 euro. Kan ik ze zo ophalen?’ ‘Ik zit op een reactie van iemand te wachten. Als ik van die persoon geen bericht krijg, verkoop ik ze aan u. Ik laat het zo spoedig mogelijk weten.’ ‘Oké, top!’ ‘Hoi Ate, Ik heb geen bericht meer van die andere persoon ontvangen. Ik verkoop ze aan jou. Wanneer wil je langskomen?’ ‘We komen zo even langs (onderweg van Berkhout naar Monnickendam) als het niet te glad wordt, wat is je adres?’

We zijn in Berkhout bij Pé en Erwin, waar we heerlijk gegeten hebben en waar het inmiddels ook spekglad geworden is. We durven niet te lang te blijven hangen en rijden voorzichtig naar het opgegeven adres in Edam. De schaatsen zien er nog prachtig uit en passen perfect. Er zit zelfs nog een prijsje op de doos: fl. 239,– . Zelden voelde ik mij zo gelukkig met een eenvoudige Marktplaats-aankoop en ook Piep is superblij.

Ate Vegter, 16 december 2022

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s