2768 Tweede kerstdag

De tweede kerstdag begint rustig en langzaam, precies zoals je dat zou willen. Lief is bezig met het fotoalbum van 2022 en ik doe een cryptogrammetje uit de krant. Huiselijker kan het hier bijna niet zijn en de rust ademt een troostende stilte. De spanning rond de kerstcadeautjes is weggeëbd en we zijn nu weer helemaal onszelf.

Na een eenvoudig ontbijt maken we ons klaar voor de reis naar Twello, waar we met BenK hebben afgesproken. We gaan daar elke kerst heen en het is altijd gezellig en het eten is ook altijd heerlijk en overdadig. Het is redelijk rustig op de weg met slechts een paar minuten vertraging.

Het is een gezellig weerzien, ook met F., hun andere gast die we hier ook elk jaar aantreffen. Na een kopje koffie begint Piep te piepen, want ze wil graag naar het Kruidvat en Baukje en ik moeten mee. Ze heeft uitgezocht dat het Kruidvat in Twello open is en zo stappen we gevieren in de Volvo, want ook Lief gaat mee. Het Kruidvat is dicht en het centrum leeg. Nu koers ik op aanwijzing van Baukje naar de Jumbo, want dat is het volgende doel. Piep is gelijk in haar element en ook Lief is onder de indruk van het ruime assortiment en tot mijn verbazing is er zelfs een afdeling van de Hema in de Jumbo. Die zijn volgens mijn zus gefuseerd en nu hebben ze een gangpad in elkaars winkels. Dat is voor mij allemaal veel te nieuwerwets, maar Piep kan er goed mee uit de voeten en vult zo haar schoolspullen op eenvoudige wijze aan. Dan sleept ze mij nog mee naar het vuurwerk en ik zeg drie keer ja en daarna nee. Genoeg is genoeg. We rekenen een astronomisch bedrag af en rijden opgelucht naar huis, want de boodschappen voor de komende dagen hebben we nu ook al in huis.

Dan gaan we zo langzamerhand aan tafel en het is  een feest om zo gezellig te gourmetten en het gesprek meandert moeiteloos langs onze levens. Daarna drinken we nog koffie dan gaan we weer naar huis. Ik wil ook met mijn andere brussen nog afspreken, maar dat komt nog wel.

Ate Vegter, 27 december 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s