2769 Derde kerstdag

Ik heb een hekel aan uitdrukkingen als derde kerstdag, maar het is de ongebreidelde fantasie van mensen die altijd weer iets nieuws verzint wat nog niet bestaat en wat ook helemaal niet nodig is en dinsdag klinkt ook wel een beetje saai. We beginnen de dag met een goeie deal: we hebben Pieps bed verkocht en dat wordt nu opgehaald en betaald. Het is een heel gesjouw, maar we zijn gelijk wakker.

Piep heeft ons bed gekregen met een nieuwe matras en beddengoed van  Bol en Ikea en wij hebben nu een elektrisch bed met onze eigen matrassen, want die zijn nog prima. Nu kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig een lekker holletje maken om in te slapen. Je zou er ook heel goed mee kunnen ontbijtopbedden, maar daar heb ik een hekel aan, dus dat doen we alleen met verjaardagen.

Daarna gaan we met de hele familie Mars koffiedrinken bij Ruth en Kees. Alleen Kees en Jan zijn er niet want die moeten werken. Het is heel gezellig en we praten over van alles en over Miljuschka Witzenhausen – het duurt even voor ik haar naam goed heb geschreven – en haar knijtermooie receptenboeken, met topfotografen vult Lief aan.

Daarna zouden we eigenlijk een prachtige wandeling in het bos moeten maken of een tochtje naar het strand en daar even loswaaien. Het is daar helemaal de dag voor zegt mijn buienradar, maar we fietsen gelukkig rustig naar huis en gaan de krant lezen. We zetten ook nog wat spulletjes op Marktplaats, zoals de chromebook van Piep, twee nachtkastjes, een fonduepannetje van Wild Flowers, een apple toetsenbord, een bolle bloemenvaas en de chocoladefontein. De kinderen lopen af en aan naar Pieps kamer en dan weer naar buiten. We eten quiche en kijken nog een mooie, wat grimmige serie met Elisabeth Moss, Top of the Lake. Daarna kijken Piep en Lief samen nog iets en ga ik lekker vroeg naar bed. Morgen is er weer een dag.

Vandaag ga ik naar het Antoni voor een kleine operatie aan de waterleiding zodat ik straks weer lekker kan plassen. Donderdag weer thuis.

Ate Vegter, 28 december 2022

Advertentie

8 Comments

  1. Sterkte met de operatie en een spoedig herstel.

    Ach, die jaarwisseling is ook maar een menselijk bedenksel.
    Maar het geeft mij wel de kans om jou een voorspoedig 2023 toe te wensen.

    Optimistische groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s