2773 Gelukkig Nieuwjaar!

Vanmorgen zit er een witte poes op mijn borst. Ze geeft kopjes en draait met haar staart, net als Lilly wanneer die midden in de nacht met een kletsnatte vacht bij ons op bed komt. Naast mij hoor ik een vriendelijke stem en ik weet onmiddellijk dat dat het nieuwe jaar is, want ik heb geen goede voornemens maar ik heb wel besloten dat vriendelijk het sleutelwoord van 2023 gaat worden. Ik aai de poes en ze wordt zacht en verdwijnt onder mijn handen.

Gisteren is een prachtige dag. Eerst al de hele dag verwend worden met oliebollen en andere lekkernijen, dan een bezoekje van Lief en Piep, die toch wel behoorlijk onder de indruk lijkt van alle apparatuur hier, samen met Ingrid en dan komen per verrassingsexpress ook nog WenK en Joep, de drummer. Het is heel gezellig.

De avond is rustig. Weinig vuurwerk. Guido vind ik leuk, maar Claudia vind ik niks. Ik loop nog even naar de pantry, want je moet je stappen maken en dan is het al elf uur en facetimet Emiel vanaf het feest. Het is zo mooi om iedereen weer te zien en ik heb mijn traditionele oudejaarsgedicht voorgedragen. Om middernacht facetimet Lief en zo kunnen we elkaar gelukkig nieuwjaar wensen en ze laat mij alle mensen het beste wensen.

Dan ga ik naar de pantry waar alleen twee mannen staan te keuvelen en ik vraag waar het dakterras is en een van hen wijst mij de weg. Met de lift naar boven en dan zo via de klapdeuren naar buiten. Er staan wel dertig mensen, personeel en patiënten, en iedereen wenst elkaar gelukkig nieuwjaar en de beste wensen. Het is adembenemend koud en prachtig om al het vuurwerk boven Amsterdam te zien. Ik heb het nog nooit zo goed gezien.

Dan ga ik weer gauw naar binnen. Baukje belt ook nog even – die is altijd zo snel en attent – en het is leuk om even met haar te kletsen en ook wij wensen elkaar al het goede voor dit nieuwe, nog zo jonge jaar. Ik kijk nog een klein stukje Top2000 en dan ga ik lekker slapen. Ik heb heel goed geslapen en vanmorgen zit er een witte poes op mijn borst.

Ate Vegter, 1 januari 2023

10 Comments

  1. Lieve Ate, Ik wens je een gezond, liefdevol en mooi nieuw jaar vol nieuwe verhalen! Ik lees ze met plezier. Maar eerst naar huis! Groetjes, Lisette

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s