2775 Naar huis!

Vandaag mag ik om elf naar huis als alles goed gaat, dat wil zeggen, de antibiotica moet geen rare dingen doen en het plassen gaat allemaal nog niet optimaal, dus daar moet ik het straks met de dokter nog wel even over hebben. Maar ik ga uit van thuis. Ik heb het hier heel goed gehad. Het was een tegenvaller dat ik niet zoals gepland na een nachtje slapen naar huis kon maar toch uiteindelijk een week moest blijven, maar als je dan ergens een week moet blijven, blijf dat alsjeblieft in het Antoni van Leeuwenhoek.

Ik ben verzorgd als een prins, of misschien wel als de oude koning zonder dat ik het zelf besef. Het personeel is vriendelijk, attent, zorgzaam, alert, attent, persoonlijk en professioneel en ik kan nog veel verder gaan in mijn lovende beschrijvingen, maar je begrijpt het al wel. Ik heb hier heel goede gesprekken gehad, heel veel gelachen tot en met de slappe lach aan toe en ik heb er weer diverse volgers en lezers bij. Zo gaat dat. Met andere patiënten heb ik geen tot nauwelijks contact gehad. Wel had ik veel plezier met twee vrijwilligers van mijn leeftijd die mij gisteren voor een onderzoekje met de rolstoel naar beneden moesten brengen.

En ik heb natuurlijk veel bezoek gehad van familie en vrienden, veel kaarten en berichtjes en eindeloos veel duimpjes en hartjes en andere digitale omhelzingen. Op momenten als deze is dat ongelofelijk belangrijk en ondersteunend. Ik voelde iedere keer weer een hupje in mijn hart of een kleine ontroering rond mijn oog. Ik heb het niet altijd droog gehouden, maar nat is ook goed.

Ik spreek graag nogmaals mijn bewondering uit voor het personeel, ook voor de voedingsdienst, die ondanks zo’n saaie naam elke dag het heerlijkste eten op bed wist te toveren. Weet je het nog niet of twijfel je toch nog? Ga in de zorg werken! Het is machtig mooi werk! En ze verdienen zeker een betere CAO. Steun de acties in de zorg!

Voor Lief en Piep was het ook een lastige week met bijzondere momenten, maar ze hebben zich kranig gehouden en lekker gefeest waar dat kon. Het is heerlijk om straks weer verenigd te zijn en samen <3. Nu eerst maar eens ontbijten… Tot gauw!

Ate Vegter, 3 januari 2023

Advertentie

7 Comments

  1. Heerlijk dat je weer naar huis mag. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het zorgpersoneel van grote klasse is. Jaren geleden heb ik zo’n drie weken in het LUMC mogen doorbrengen. Altijd opgewekte mensen, geweldig.
    Veel genoegen tijdens het ritje naar huis. Lekker de wereld weer zien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s