2776 Een heel saai stukje over boeken

Eindelijk zit ik weer aan de keukentafel, met uitzicht op de tuin. Het regent en het waait, maar het is gezellig om samen naast elkaar te zitten en koffie te drinken. Lief leest de krant. Alle rituelen hebben zich hervat. Ik heb vijf boeken gekregen in het ziekenhuis: Nooit meer van Colleen Hoover kreeg ik van Piep, maar eerlijk gezegd is het een meisjesboek: als je het uit hebt papa, mag ik het dan lezen? Een typische Vegter-strategie om iets voor jezelf te kopen, lief en slim.

Confettiregen van Splinter Chabot kreeg ik van Baukje. Het is een prachtig verhaal over anders zijn. Het gaat over de schitterende reis van Wobie, die Splinter zelf ook gemaakt heeft. Bij hem thuis mogen de vier jongens hun twee kamers net zo inrichten als ze zelf willen. Wobie wil zijn helft van de kamer helemaal roze. Als er bezoek komt zegt dat soms: o, jullie hebben ook een meisje. Wobie is het meisje, maar hij wil niet het meisje zijn, hij is een jongen die van roze houdt. Ik heb het nog niet uit maar het is een heerlijk vlot geschreven boek.

Dan kreeg ik van Ria De jongen, de mol, de vos en het paard, een boek met meer tekeningen dan tekst. Ik heb het al uit en het is een van de mooiste boeken die ik gelezen heb. Dat lees je goed. Het gaat over vriendelijkheid en aanwezigheid en durf. ‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen. ‘Help,’ antwoordde het paard. O, ik kan dat hele boek wel overschrijven, zo mooi is het, maar dan mis je de prachtige tekeningen. Koop het zelf maar, twee stuks, een voor jezelf en een voor de eerste de beste die je tegenkomt.

Van Lief kreeg ik Vertroostingen van Dirk de Wachter. Ik wilde het aan het personeel geven, maar het moment was gewoon niet daar, dus ik heb het gehouden. Wel heb ik er over verteld en één arts heeft een foto van het omslag gemaakt.

Het laatste boekje kreeg ik van Wilfred: een Denksport met allemaal cryptogrammen, alsof ik nog niet genoeg problemen heb, maar het is wel uit een lief en vriendelijk hart.

Ate Vegter, 4 januari 2023

Advertentie

2 Comments

  1. Dat boek van De jongen, de mol, de vos en het paard ligt hier ook nog op de stapel. Overigens is er ook een mooie animatie van 20 minuten van gemaakt. Die is te zien via Apple TV+.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s