2777 Gewone dagen

Wat is het  fijn dat de feestdagen voorbij zijn. Feestdagen! Alleen het woord al! Een feestje is oké, maar je kunt je toch niet voorstellen dat je hele dagen achter elkaar zou moeten feesten? En dan al die verplichtingen van familie en vrienden die allemaal gezellig uit eten willen of thuis samen met jou een maaltijd willen nuttigen, waar ze dagen voor in de keuken hebben gestaan.

Natuurlijk is dat lekker, maar hoe kun je zo’n maaltijd ooit voldoende rechtdoen? Ach, het is ontzettend lief en vriendelijk dat we allemaal zo ons best doen voor elkaar, maar echte vriendelijkheid zit niet in het grote gebaar, maar juist in het kleine. Je aanwezigheid is al voldoende, een hand op een arm, wil je iets drinken, zullen we een wandelingetje maken, dat is het mooie van vriendelijkheid, het kost helemaal niets en het levert heel veel op.

Nu zijn gelukkig al die grote gebaren voorbij. De kerstboom staat nog een dag en kan op 6 januari terug naar de zolder. Ik vind het wel een beetje sneu dat-ie daar het hele jaar in het donker moet liggen, maar hij mag er echt voor Sinterklaas 2023 niet vanaf. En voor de doos met kerstversiering geldt hetzelfde. Het is nog een wonder dat het elke keer weer in de doos past, want we kopen er elk jaar wel iets bij.

Nu zijn de gewone dagen aangebroken. Gelukkig zijn er veel meer gewone dagen dan feestdagen, anders zou het leven toch veel te vermoeiend worden. Ik zou er tenminste heel snel klaar mee zijn. Het aardige van gewone dagen is dat je ook weer gewone dingen kunt doen: een mooie wandeling over de Vesting of het Hemmeland, pizza halen op het Noordeinde, een stukje fietsen, koffiezetten, de krant lezen en het cryptogram oplossen, een boek pakken of samen een goeie serie bingewatchen. En het mooiste van alles: boodschappen doen! Hoe heerlijk is dat niet? Samen een lijstje maken en hoppa naar de supermarkt! Heerlijk!

Ate Vegter, 5 januari 2023

Advertentie

2 Comments

  1. Dag Ate, ik heb misschien een kijktip voor je. Het gaat om de aflevering Wintergasten met de Britse hersenchirurg Henry Marsh. Je kunt de uitzending nog twee weken terugkijken. Beste groet, Henk tB

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s