2779 Grappen over de dood

We hebben het hele weekend geen afspraken. Dat is ook wel eens lekker want zo’n ziekenhuisopname brengt toch een hoop drukte met zich mee. Het is net of je op vakantie bent geweest en daar wil je ook wel graag van uitrusten. Vrijdag heb ik nog bloed geprikt en maandag staat de vierde chemo op het programma en moet Lief ook weer aan het werk.

Ik kreeg van de Kerstman een Beatles-kalender, maar die valt toch wat tegen. De verhaaltjes zijn eerder te lang dan scherp en opmerkelijk en de volgende dag doen ze er dan de illustratie bij. Ook het weekend heeft maar één blaadje, waardoor je weet dat het goedkoop in elkaar gedraaide rommel is, profiterend van de goede  naam van de Fab Four. Anyway, ik heb nu alsnog de kalender die ik gevraagd had gekocht, de enige echt Zeurkalender van Peter van Straaten. Die is ook al weer zes jaar dood maar heeft bij leven zoveel goeie grappen gemaakt dat ze daar nog wel even mee vooruit kunnen met behoud van kwaliteit. Een van de beste grappen die ik ken is een man voor een boekenkast die dan tegen zijn bezoek zegt: ‘Achter elk boek zit een verhaal,’ maar die grap is van Stefan Verwey. Je kunt niet alles hebben.

Verder kreeg ik van KenT een paar pareltjes en Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is, een verzameling tekeningen en verhalen die Koreaanse grootouders maakten voor hun kleinkinderen toen die naar het andere eind van de wereld verhuisden. Op Instagram heeft hun pagina @drawings_for_my_grandchildren bijna een half miljoen volgers. Misschien moet ik ook maar gaan tekenen. Het is echt een ontroerend mooi boekje.

Dan kreeg ik van mijn oude-mannen-met-kankergroepje nog een tip voor het boek Je kunt het maar één keer doen van Barbera van Beukering, een persoonlijke zoektocht naar sterven, het grootste taboe in ons leven. Aangezien mijn blog op kanker.nl de titel Naar de dood heeft, sprak het onderwerp mij direct aan. Mocht je het idee hebben dat je op een dag ook zult overlijden, dan is het misschien ook wel wat voor jou. Kun je nog aardige ideeën opdoen voor als het zover is. Daarna is het sowieso te laat.

Ate Vegter, 7 januari 2023

4 Comments

  1. Een bijzonder onderwerp dit keer Ate. Wij zitten er namelijk middenin . Op 3 januari overleed mijn schoonmoeder (94) en afgelopen vrijdag de 6e bezocht ik een begrafenis van een oude muziekvriend, met de nadruk op “oude”; hij werd 97. Maar alles vij elkaar brengt het mij in de sfeer voor het schrijven van een toespraak bij de uitvaart van mijn Schoonmoeder. Dankje Ate en sterkte met alles. Het is niet niks wat je allemaal moet doorstaan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dag Ate, ik ben aan het niksen op Gran Canaria. Maandag werk ik dus niet anders had ik jou opgezocht voor een bakkie. Het ga je goed!
    Hg Frank

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s