2781 Aan en uit

Sinds een jaar of twee beschik ik over een Apple Watch, die gekoppeld is aan mij iPhone. Dat is reuze handig want nu kan ik mijn telefoon opnemen wanneer hij niet direct in de buurt is en ik kan zien hoe goed of slecht ik geslapen heb. Vannacht heb ik bijvoorbeeld voor het eerst sinds jaren doorgeslapen van twee tot zes uur. Dat is een unicum, want meestal moet ik er om de twee uur uit om te plassen.

Verder moedigt mijn horloge mij aan om elk uur even te gaan staan, voldoende te trainen en te lopen. Zitten is het nieuwe roken en stappen worden als vanzelf bijgehouden. Ik probeer zesduizend, maar kom de laatst tijd niet veel verder dan 4.500. Dat is allemaal prima, maar toen mijn klokje laatst begon te zeuren dat het nog net kon, ik moest dan nog twintig minuten lopen om mijn dagelijkse doel te halen, terwijl we netflix samen naar een serie zaten te kijken, Top of the Lake, seizoen 2, heb ik de hele sport- en bewegingshandel uitgezet. Hij houdt nog wel alles bij op mijn telefoon, maar zeurt niet meer aan mijn pols.

Zo wordt het leven steeds rustiger een aangenamer, maar sommige dingen kom je gewoon niet vanaf, ik met mijn beperkte digikennis tenminste niet, maar ik moet zeggen dat wanneer ik het vraag aan jongeren waarvan ik denk die weten dat zo, dat zij dan onmiddellijk mijn laptop of telefoon overnemen, om hem na een kwartiertje onverrichter zake terug te geven. Daar wordt ik dan weer blij en verdrietig van.

Zo heb ik enige tijd geleden een Facebookpagina Elke dag Ate in het leven geroepen voor mijn stukjes. Maar nu blijkt het alleen maar heel veel extra werk op te leveren en moet ik steeds schakelen tussen die pagina en mij gewone Facebook. Vreselijk. Nu wil ik weer van die pagina af. Dat is toch eenvoudig: verwijder pagina. Maar dat kan niet. Ik moet zeggen het kan waarschijnlijk wel, maar ik heb geen idee hoe. Misschien dat een van mijn lezers dat in een handomdraai kan uitleggen, dan is mijn dag weer goed.

Ate Vegter, 9 januari 2023

Advertentie

4 Comments

 1. Beste Ate,
  we hadden broer en zus kunnen zijn.
  Ook ik ben een gelukkig mens als ik ’s nachts langer dan twee uur achter elkaar kan slapen zonder mijn slaap te onderbreken voor een plaspauze.
  Voor wat betreft de pagina op Facebook: ik had vroeger een pagina Mieke’s blog Graag Gelezen en dat was ook veel te bewerkelijk voor mij om dat goed bij te kunnen houden.
  Nu heb ik twee pagina’s: ‘Mieke’s blog Graag Gelezen’ waar ik niets meer mee doe en iedereen dat ook heb laten weten en mijn persoonlijke pagina waar ik gebruik van maak. Ook ik weet niet hoe mijn andere pagina verwijderd moet worden.
  Dit was mijn laatste bericht: https://www.facebook.com/miekesblog/posts/pfbid0b9iR2Ws75aHchfa9Hn6Xe5ziGGSQAimdCVD8pf7mjrhiZmtb1aj3btemhXUy7UAMl
  Warme groet,
  Mieke

  Geliked door 1 persoon

  1. ja het is ongelofelijk. je gewone pagina kun je ook niet verwijderen als je er vanaf wil of dood gaat. facebook wordt over een paar jaar een enorme begraafplaats! we gaan rustig door. slaap lekker!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s