2786 Biologische bushokjes voor een beter leven

Het is goed voor iedereen wanneer we minder vlees en vis eten, minder vliegen en minder rijden in fossiele auto’s. Dat vindt de provincie Noord-Holland en die gaat daarover. Ze gaat namelijk over de provinciale bushokjes en daarin mag geen reclame meer worden gemaakt voor producten waarvan de provincie denkt dat ze slecht zijn voor onze gezondheid, het milieu of beide. In plaats daarvan lenen we een elektrische auto en eten we vegetarische hamburgers en kipstuckjes, waarvan je helemaal geen idee hebt wat er in zit.

Dit is natuurlijk geen betutteling, het zijn gezonde stappen op weg naar de nieuwe samenleving waarin de politieke elite voorop loopt en het volk er achteraan. Want de provincie wil het volk verheffen, zoals de oude Partij van de Arbeid en de Vara dat vroeger in hun statuten hadden staan. Nu heet dat niet meer zo. Nu is het een logische stap richting duurzaam beleid. Reclame die aanzet tot gedrag dat daarmee in strijd is moet verboden worden.

Het lijkt mij eerlijk gezegd ook wel logisch. Je staat in een bushokje, ziet geen reclame voor vlees en krijgt onmiddellijk trek in een kaassoufflé. Nou ja, kaas? Mag dat eigenlijk nog wel? Of moeten we zuivel, boter, kaas en eieren ook verbieden? Eieren zijn toch slecht voor je cholesterol? En las ik niet dat parfum slecht is voor de vruchtbaarheid en dat sperma ook niet alles kan hebben? Als zitten het nieuwe roken is, dan mag de meubelboulevard ook niet meer adverteren op de provinciale bushokjes. En witbrood? Moeten we niet allemaal aan het volkoren brood en de volkoren pasta? Hoe smeriger hoe gezonder, zullen ze in het provinciehuis denken. Eigenlijk kan alleen reclame voor kunst en cultuur nog. Tentoonstellingen, musea, fotografie et cetera. Wanneer dat dan goed geregeld is kan de provincie zich weer gaan bezighouden met het onderhoud van de provinciale wegen, want als ik met mijn duurzame Volvo 240 uit 1983 over de N247 rijd, lijkt het door alle kuilen wel alsof ze daar geen tijd meer voor hebben.

Ate Vegter, 14 januari 2023

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s