2794 Sneeuw

Het weer is altijd een inspiratie. Het is steeds anders en het heeft maar al te vaak een verrassing in petto. Net als gisteren. Ik heb de hoop al opgegeven dat het hier ook nog zal sneeuwen terwijl het in het oosten al het verkeer en de voetbalwedstrijden overhoop heeft geschopt, vijf, tien, vijftien centimeter.

Maar uiteindelijk krijgen wij toch ook ons deel en ik snel naar buiten om wat foto’s te maken. Daarbij blijkt dat ik beter nog even had kunnen wachten want het plaatje wordt steeds mooier en ik prijs mijzelf gelukkig dat ik geen fotograaf ben, want die gasten moeten er vandaag natuurlijk wel op uit om in de barre kou de nu eenmalig mooie sneeuwscenes te vereeuwigen voor de handel. Monnickendam in de sneeuw heeft altijd nog een hoge Anton-Pieckwaarde en daarin zijn we niet de enige.

Afijn, al snel zie ik met lede ogen aan dat het wat betreft de sneeuw een komen en gaan is en zeker op straat is het al heel snel weer weggereden, maar toch app ik Piep om te vragen hoe laat ik haar op moet halen. Ze is natuurlijk verrast, maar zo maak ik met de Volvo toch mijn ritje door de sneeuw. Ik vertel haar over het landelijke beeld en de sneeuwval in het oosten en onmiddellijk stelt zij voor om dan naar Baukje en Kitty te gaan om een en ander met eigen ogen te zien en ze weet dat wij gek genoeg zijn om dat ook nog te doen, maar we doen het niet.

Er is ook nog zo iets als meegaan met de flow en het leven leven wat er is en niet voortdurend te zoeken naar verandering en verbetering, want dat leidt maar tot ongeluk en ongenoegen, maar dat vertel ik haar allemaal niet natuurlijk, wat waarom zou je zo’n kind al zo jong belasten met je eigen overtuigingen. Ik heb daar zelf meer dan genoeg last van gehad en nog schud ik die hele mikmak aan opvattingen niet zomaar van mij af en bovendien ga ik met Lief nog naar de Xenos, die permanent gesloten blijkt en de Hema, die altijd voor iedereen openstaat en gaan we moksi meti en roti met kip halen bij Tjon Express in Amsterdam Noord.

Ate Vegter, 21 januari 2023

nog maar één wintermaand voorbij
wees blij
blijf in de flow
I love the snow

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s