2797 Met het Mes op Tafel

Binnenkort is het dan zo ver. Ik ben geselecteerd om deel te nemen aan Met het Mes op Tafel en nu gaan de opnames beginnen. Het is een heel schema en ik moet er op tijd zijn in verband met de visagie, want ze willen wel dat je mooi in beeld komt en daarom vragen ze ook of je een beetje netjes, zo niet feestelijk gekleed komt, met voor de mannen het liefs een pak of colbert met een stropdas.

Nu draag ik graag en vaak pakken, ook nu ik met pensioen ben, dus dat is geen probleem en ik heb ook nog een hele serie stropdassen in de kast hangen uit mijn tijd bij NV Werk, maar die draag ik al jaren niet meer. Bij de gemeente Amsterdam lopen alle middle managers helaas in een spijkerbroek en een verschoten T-shirt, terwijl ik zo’n beetje als enige vrijwel altijd een pak droeg, liefst een zwart pak met een zwarte coltrui of een wit overhemd, maar dat vinden ze bij het Mes niet goed, want het moet er een beetje feestelijk uitzien. Ik denk nu aan mijn blauwe pak met een roze overhemd. Roze overhemden horen ook bij mijn favoriete uitrusting, dus dat kan wel.

Ik mag ook wat supporters meenemen en heb inmiddels een kleine schare fans uitgenodigd. Al die opsmuk en ook de fans maken het aan de ene kant mooier en misschien gemakkelijker, maar alles bij elkaar verhoogt dat natuurlijk ook de druk om te winnen. Ik speel echt wel mee om te winnen, anders hoef je überhaupt niet mee te doen, maar aangezien mijn generale repetitie heel goed ging vrees ik het ergste. Voorafgaand aan de echte opname is er nog een proefspel. Misschien is dat dan de generale die ik kan verprutsen. We zien wel. Voor alle fans in ieder geval even de feiten: de opname is op 4 februari en de uitzending is op woensdag 8 februari. De uitzending van de finale is op 9 februari. Die hoop ik wel te halen.

Ate Vegter, 24 januari 2023

Advertentie

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s