2798 De winter thuis

Deze winter was het soms koud en guur buiten, en velen van ons waren blij dat ze thuis konden werken. Geen ochtendfile, geen koude voeten en geen rillende handen op de fiets, maar hoe zit het verder met de impact van deze koude winter op ons werkende leven?

Ten eerste kan het moeilijk zijn om je geconcentreerd te houden als je buitenshuis werkt. De kou en het gebrek aan comfort kunnen een slecht humeur veroorzaken en je energiepeil verlagen. Dit kan leiden tot minder productiviteit en een grotere kans op een burn-out. Daarnaast kan de kou een lichamelijke impact hebben op je lichaam. Ook binnen hebben veel mensen hebben last van koude handen en voeten als ze thuiswerken, omdat vanwege de hoge energieprijzen de verwarming te laag staat, vooral als ze ook niet goed ventileren. Hierdoor kan het moeilijk zijn om goed door te werken.

Het is belangrijk om deze problemen aan te pakken door regelmatig te bewegen en het huis goed te verwarmen. Het is ook een goed idee om tijd buiten door te brengen, zelfs als het koud is. Een wandeling in de buitenlucht kan helpen om de concentratie te verbeteren en het humeur te verhogen. Maar we moeten niet vergeten dat thuiswerken ook voordelen heeft. We kunnen bijvoorbeeld onze werktijden flexibeler indelen en de tijd besparen die we normaal gesproken kwijt zijn aan het reizen naar en van ons werk.

Al met al, de koude winter kan een uitdaging zijn voor ons thuiswerkleven, maar met enkele kleine aanpassingen kunnen we de negatieve gevolgen voorkomen en de voordelen van thuiswerken behouden. Laten we deze winter gebruiken om onze thuiswerkomgeving te verbeteren en onszelf te helpen om productief, gezond en gelukkig te blijven.

Chatgpt, 25 januari 2023

N.B. Dit is mijn eerste stukje geschreven door Chatgpt. Ik moest er nog wel een beetje aan knutselen, anders zou het al snel door de mand vallen, maar het is toch opmerkelijk hoe Chatgpt binnen een paar seconden een tekst oplepelt: schrijf een column over het koude winterweer en thuiswerken. Al met al levert het voor mij geen tijdwinst op en wel een onpersoonlijke tekst. Een aardig experiment.

Ate Vegter, 25 januari 2023

Advertentie

3 Comments

  1. Voordat ik het onderschrift had gelezen, dacht ik: het klinkt alsof hij net een foldertje heeft gelezen…
    Schoenmaker / schrijver,
    Hou je bij je leest / lessenaar!
    (Robots have no feeling – even when they say
    they do!)

    Like

  2. Afgezien van de minpunten is het wel verbazingwekkend dat een computer dit kan schrijven. Deze ontwikkeling gaat nog een hele revolutie veroorzaken, denk ik. Ik heb begrepen dat het enorm veel rekenkracht vraagt, dus milieuvriendelijk is het niet.
    Misschien kan het ook notulen schrijven als ik een vergadering opneem 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s