2804 Plassen

Ik noemde het gisteren al even, wie lekker wil poepen moet ook veel drinken. En wie veel gaat drinken moet ook veel plassen, niet drinken in de gebruikelijk zin, daar ben ik al vijf jaar geleden mee gestopt met een enkele interruptie en Lief houdt zich sinds 2 januari ook keurig aan haar dry january, met af en toe een klein slokje, nee, ik bedoel dat andere drinken: gewoon water drinken, waarbij je ook koffie en thee en appelsap en de hele reut mag meetellen, behalve alcohol, want dat geeft weer teveel andere problemen. Niet drinken is gemakkelijker dan je denkt, maar dat terzijde.

Water drinken is een must. Minstens anderhalf tot twee liter per dag. Wij hebben enige tijd geleden een Sodastream gekocht. Je weet wel, daarmee maak je plat water bruisend. Ook ter verminderding van de plastic berg soep, al denk ik dat dat een hopeloze zaak is zolang we onze kaas en vleeswaren nog voor één dag laten inpakken in materiaal dat een eeuwigheid meegaat. Ik begrijp niet dat dat mag. Ook hierover zullen ze zich over honderd jaar verbazen, net als over de Middeleeuwse bio-industrie, waar een fatsoenlijk mens niet met droge ogen naar kan kijken, maar dat terzijde.

Die Sodastream bevalt ons heel goed. We hebben bij onze werk- , eet- en rustplekken altijd een fles staan en ik heb bij mijn bed ook altijd een fles plat water staan. Ze zeggen wel dat je met prostaatproblemen minder moet drinken om het systeem niet te overbelasten, maar mijn opvatting is dat je juist meer moet drinken om het gangbaar te houden. Of ik gelijk heb is maar de vraag, want ik heb genoeg problemen tussen de benen hangen, maar daar zijn ook hele goede oplossingen voor. Ik moet je zeggen, het valt mij op dat de meeste mensen niet graag naar het ziekenhuis gaan, maar ik wel, ook omdat ze daar altijd zo vriendelijk zijn. Morgen gaan ze bijvoorbeeld mijn blaassteentje eruit halen en een nieuwe katheter plaatsen en ik zie daar zeer naar uit. Voor de katheter geldt hetzelfde. Niemand wil er een en ik ben er heel blij mee. Het scheelt een hoop gezeik. Daar kom ik later nog op terug, dat ik overal zo blij mee ben. Niet morgen, later.

Ate Vegter, 31 januari 2023

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s