2808 Dierenleed wordt grondig aangepakt

Heel verstandig om het dierenleed in Nederland nu maar eens grondig aan te pakken. Het is toch ook een schande hoe die arme hertjes in zulke erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Een fatsoenlijk mens kan toch niet met droge ogen kijken naar al die bambi’s die zo sneu zijn opgesloten in een armetierig hertenkamp.

Het ergste is nog dat er in Nederland wel honderden van dit soort hertenconcentratiekampen zijn. Het is echt ongelofelijk dat iedereen het leed dat hier geleden wordt altijd ontkend heeft. Sterker nog, men sleept er zijn kinderen en kleinkinderen heen alsof er niets aan de hand is. Alsof die herten er staan voor het plezier van onze jeugd. Een schande is het. En voor de herten in kwestie komt er ook nog niet eens een einde aan. Het kabinet heeft in haar ondoorgrondelijke wijsheid besloten dat het leed voor de huidige dieren niet ernstig genoeg is om meteen in te grijpen. Zij mogen er tot aan hun dood in alle eenzaamheid ronddolen, maar er mogen geen nieuwe reetjes bijkomen. Zo dooft het leed langzaam uit en bieden de hertenkampjes op de duur een steeds treuriger aanblik. Dat zal die kinderen leren.

Gelukkig pakt de regering de bio-industrie nog niet aan. Bezoekregelingen voor kinderen en kleinkinderen aan de prachtige bio-industriële bedrijven zijn in voorbereiding. Dan zien ze ook nog eens een koe. De beelden die je regelmatig op televisie ziet leiden nergens tot grote verontwaardiging. Dat kan allemaal nog best. Met zijn allen op een kluitje vinden die kippen, varkens en koeien misschien wel heel gezellig. Je hoeft toch ook niet altijd maar vrij en blij buiten te lopen. Dat is een wel heel achterhaald standpunt. En wat kan ons het eigenlijk schelen dat de mensen over honderd jaar onze tijd moeiteloos zullen toevoegen aan de middeleeuwen als ze die praktijken zien. Ons land is dan immers toch al ondergelopen, 1953 is daar niks bij. En dat was ook niet zo’n fijne tijd voor de koeien die toen nog wel buiten mochten lopen. Nee, laten we eerst die hertjes maar eens aanpakken. Die hebben echt een rotleven.

Ate Vegter, 4 februari 2023

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s