2809 Amity Gaige – Schroder

Pas op. Spoiler alert. De veertienjarige Erik Schroder woont in Amerika. Hij is met zijn vader gevlucht uit Oost-Duitsland en wil graag zo Amerikaans mogelijk zijn, niet gepest worden door leeftijdgenoten en vooral voor vol worden aangezien. Hij bedenkt een plan dat aanvankelijk onschuldig oogt, maar in de loop van zijn leven uit de hand loopt.

Op het moment dat hij zich zonder dat zijn vader het weet aanmeldt voor een schoolkamp in New England kiest hij een andere naam. Hij noemt zich Eric Kennedy en zo zal hij vanaf die tijd door het leven gaan. Nu heeft hij twee levens. Eén thuis bij zijn vader als Erik Schroder en een nieuw leven op het schoolkamp als Eric Kennedy. Ook na het schoolkamp en tijdens zijn studie handhaaft hij zijn nieuwe identiteit. Hij trouwt en ook zijn vrouw krijgt de naam Kennedy. Hoe dat praktisch en administratief allemaal kan vertelt het verhaal eigenlijk niet en dat is ook wel een zwak punt, maar goed.

Ze krijgen samen een dochter, Meadow Kennedy, en na verloop van jaren loopt het huwelijk op de klippen en ontstaat er gedoe over de voogdij. Dan besluit Eric/k om onnaspeurlijke redenen zijn dochter te ontvoeren en mee te nemen op een road trip richting Canada. Zijn tronie komt overal op tv en hij verzint weer een nieuwe identiteit voor zichzelf en zijn dochter. Uiteindelijk loopt het allemaal niet goed af en op het laatst treffen we hem aan in de gevangenis, waar hij voor zijn ex aan een verslag werkt van alle gebeurtenissen. Dat is het boek dat ik gelezen heb. Het is spannend en interessant, ook omdat het met een mannelijke hoofdpersoon geschreven is door een vrouw, wat hier en daar nog wel eens schuurt, maar het is voornamelijk ongeloofwaardig en sentimenteel en daardoor alleen een aardig boek voor de liefhebbers van fantasy. Volgens mij hoef je het niet echt te lezen.

Ate Vegter, 5 februari 2023

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s