2844 Belastingaangifte doen en bezwaar maken

Vroeger was alles beter behalve de belastingaangifte. Dat was altijd een hoop gereken, maar nu is het een eitje van een cent. We betalen steeds meer belasting. De meeste mensen zouden dat vervelend vinden, maar ik betaal het liefst zo veel mogelijk, omdat wie meer belasting betaalt ook meer verdient. Dat gaat misschien niet op voor iedereen, maar het is toch een troostende gedachte.

In de loop van januari en februari druppelen de jaaropgaven binnen, waar ik dan een mooi stapeltje belastingen van maak. Zo ligt alles klaar. Dan is het 1 maart en de belastingdienst overbelast en onbereikbaar. Ik heb niet om twaalf uur ’s nachts en ook niet om acht uur ‘s morgen ingelogd, want je weet van te voren dat die eerste dagen heel druk zullen zijn, maar ik denk dat ik er een deze dagen wel aan ga beginnen. Wie zijn die mensen die alles per se de eerste dag willen regelen, terwijl zij toch ook weten dat je dan in de file terecht komt? Ik begrijp dat niet.

Vorige week kreeg ik een brief van de belastingen over 2021. Ik dacht dat is de definitieve aanslag, maar het bleek dat ik niet alles goed had ingevuld, althans, zij hadden andere cijfers. Of ik dat alsnog in orde wilde maken. Ik kan me dat nog wel herinneren, maar vroeg me toen af of ze er ook achter zouden komen dat het niet helemaal klopte. Welnu, ze hebben het gelukkig ontdekt. Doen ze toch iets goed. Die brief ligt nu boven op het stapeltje.

Ook aan de gemeente moeten we belasting betalen, anders komt er helemaal nergens iets van terecht. De OZB wordt elk jaar hoger en nu heb ik eindelijk een keer bezwaar gemaakt. Eerlijk gezegd ook omdat het zo gemakkelijk is. Je hoeft alleen maar je postcode en huisnummer in te vullen op http://www.eerlijkewoz.nl en de rest gaat vanzelf. Het is niet een enorm verschil, maar toch de moeite waard en genoeg voor een lekker etentje met vrienden.

Ate Vegter, 11 maart 2023

Advertentie

2 Comments

  1. Beste Ate,
    Het verschil in de WOZwaarde is misschien genoeg voor een etentje maar de kosten die het bureau daarvoor rekent worden betaald door de gemeente, toch ook door jou dus.
    Beter advies is wellicht. om je bezwaar zelf in te dienen bij de gemeente.

    Groet, Mari

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s