2845 Museum of Comic Art

Het is een idee van zus Baukje. We gaan samen naar het stripmuseum in Noordwijk en dan koffiedrinken bij Koene en Truus. Het Museum of Comic Art (MoCA) ligt verscholen in de Bomstraat in Noordwijk en ik heb Koene er al een paar keer over gehoord. Hij is een groot stripliefhebber en vanaf het begin drie jaar geleden Vriend van het Museum. Nu wordt het wel eens tijd dat wij gewone stervelingen daar ook een kijkje gaan nemen.

Maar zoals dat gaat met goeie plannen, ze breiden zich al snel uit en koffiedrinken wordt een lunch en het gezelschap Baukje, Koene en ik wordt allengs uitgebreid met onze partners, zodat we vrijdag met z’n zessen in Restaurant De Zeemeeuw aan zee de lunch genieten. Het is overigens wel uitgesproken kutweer met regen en wind en nu zitten we nog gezellig te eten, maar straks moeten we naar dat vermaledijde museum, wat wel dertien minuten lopen is. Maar goed, het gezelschap is top en het is nu al een leuke dag door zo’n onverwacht uit de hand lopend initiatief en we maken foto’s en we delen verhalen en iedereen is gelukkig. Dan gaan we naar buiten en trotseren we de storm en een kwartier later komen we zeiknat aan bij het museum.

Het is wel de moeite waard. Er is een mooie tentoonstelling van originele tekeningen van de Marten Toonder Studio’s en er zijn leuke filmpjes in de drie-persoonsbioscoop waar we even kunnen uitblazen en opdrogen. Er is een museumwinkel, waar we twee uitgaven van Walt Disney’s Donald Duck kopen voor Piep. Ik overweeg ook nog een leuk beeldje aan te schaffen, maar de prijzen doen mij steil achterover slaan en we hebben al een echte Bobby in de Volvo en dat is genoeg.

Na het museum gaan we theedrinken en na de thee gaan we dineren bij de Heeren van Noordwijk en ook daar is het lekker en gezellig en dan rijden we door de donkere nacht met oog voor de gladheid weer naar huis. De volgende keer gaan we naar het Singer in Laren.

Ate Vegter, 12 maart 2023

Advertentie

2 Comments

  1. Ben al een paar maal geweest. Met goed weer op de fiets te doen vanuit Leiden. Ook al Vriend vanaf het begin. Heel leuk museum in een gezellige badplaats.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s