2852 de klassieker vrijgesteld

onlangs kreeg ik een brief van de belastingen, centrale administratieve processen, unit behandeling autoheffingen, team verzoeken, behandeld door a.j.m. warburg, doorkiesnummer 088-1561047. ik wist niks van een verzoek, maar het leek mij toch een interessante brief te kunnen worden gezien het onderwerp: betreft kennisgeving vrijstelling van motorrijtuigen belasting.

aha! dat is mooi! we hebben onlangs in alle vrolijkheid met onze intimi gevierd dat de volvo 240 veertig werd en het was waarachtig een heel aardig feestje. het is fijn dat het feestgedruis nu ook bij de belastingen is doorgedrongen, want luister:

geachte heer/mevrouw, dat begrijp ik dan weer niet, dat ik al jaren belasting betaal, dat ze altijd vragen naar mijn partner, of ik ook voor haar aangifte wil doen en dat ze dan nog steeds geen idee hebben of ik een man of een vrouw ben. het is gewoon administratieve luiheid.

maar goed: uit mijn gegevens is gebleken dat het motorrijtuig met het kenteken 99-KBK-99 voldoet aan de voorwaarden voor vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor een motorrijtuig dat ten minste 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. het is voor de belastingen echt niet moeilijk om gemakkelijke zaken ingewikkeld te formuleren.

deze voorwaarden staan in artikel 72, lid 1, onderdeel b van de wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 en artikel 12 van het daarbij behorende uitvoeringsbesluit. dat is fijn om te weten, dat er ook een uitvoeringsbesluit aan ten grondslag ligt. dat ze niet, zoals talloos veel miljoenen tegenwoordig denken, maar wat doen daar bij de belastingen.

ik verleen de vrijstelling met ingang van 18 februari 2023. als u nog vragen hebt, kunt u mij bellen. bellen? je kunt tegenwoordig bijna niemand meer bellen. het doordiesnummer staat bovenaan deze brief. nou ja, het staat midden rechts, maar goed. hoogachtend, namens de inspecteur, a.j.m. warburg. belastingdienst apeldoorn pagina 1 van 1.

ik vind het een van de betere brieven die ik de laatste tijd gekregen heb van de belastingen. de laatste keer moest ik nog extra gegevens leveren en daarvoor moest ik bijbetalen en nu zijn ze eindelijk tevreden en hebben ze van mij niet nog meer geld nodig. dat is een hele geruststelling wanneer ik vanmiddag naar die andere klassieker ga kijken.

ate vegter, 19 maart 2023

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s