1222 Een houten jas

De bibliotheek heeft een mooie metamorfose ondergaan, wat zeg ik een totale transformatie, een jofel jasje heeft ze gekregen. Ik ben er al een tijdje mee bezig, zo gaat dat met die dingen. De bieb bestaat uit twee plastic boxen van Ikea, met een deksel tegen de regen en wat tekst om de bedoeling uit te leggen en een klein bedelnapje voor degenen die weten dat het zaliger is te geven dan te ontvangen.

Zo ver zo goed, maar ik zie overal leukere, kleurrijke buitenbiebjes, mooie kastjes, vrolijk geverfd, met een glazen deurtje ervoor en boeken erin. Ik wil dat ook. Het moet mooier. Het moet beter. Nu had ik natuurlijk zoals altijd veel beter naar mijn goede, oude, dode vader moeten luisteren, dan waren er nu geen problemen geweest. Eén van de vijf lijfspreuken van mijn vader was: Beter is de vijand van het goede, of zoals gewone mensen zeggen, elke verandering is geen verbetering. Ik had dat moeten weten, en ik wist het ook, maar ik heb niet geluisterd en nu heb ik dus een heel mooi kastje met talloze vragen.

Om te beginnen staat het veel leuker en frisser, denk ik, en het past ook precies tussen de ramen, zowel qua kleur als afmeting. En de boeken staan er fraai en gezellig bij en de mensen zien het ook staan. Ik zie regelmatig iemand even neuzen, dus dat gaat allemaal goed, maar! Het heeft nog niet veel geregend sinds het er staat maar ik weet niet hoe ik het moet drooghouden. Het kastje heeft als functie de boeken te beschermen en te laten zien, maar ik kan de klep niet dichtdoen, die zit er niet op, ik kan het deurtje niet dichtdoen, dat zit er niet op. Afdekken met plastic is lelijk en niet uitnodigend en een deurtje maken en erop zetten gaat ver boven mijn technische knutselvaardigheden. Hangt nu al scheef.

Wat zou u doen, om maar met de Volkskrantrubriek te spreken. Ik heb geen idee, nog geen goed idee bedoel ik, terwijl ik zeker weet dat er een goede oplossing is, of moet ik eerst alles nat laten regenen, het is echt te zwaar om binnen te zetten, en dan terugschakelen naar de plastic bakken? Is ook geen schande, heeft jarenlang goed gewerkt, dus waarom ben ik hier eigenlijk aan begonnen. Had ik maar beter naar mijn goede vader geluisterd. Het begint met één vraag en voor je het weet zit je er met een heleboel.

Ate Vegter, 8 november 2018

lees ook:
www.atevegter.wordpress.com/22

4 Comments

  1. Hoi Ate, prachtig kastje! Ik zou daar toch een afgepast, stevig en goed doorzichtig stukje plastic voor gebruiken. En met drie mooie stenen op zijn plek houden. Bij regen en twijfelachtig weer laat je dat naar beneden hangen. Tegen windwapperen kun je dan nog onderaan een paar tafelkleedgewichtjes hangen. Het zou mij absoluut niet tegenhouden! Interesse voor boeken wordt niet tegengehouden door een deurtje of een stukje plastic. Als de boeken nog maar te zien zijn. Bij goed weer en geen regenverwachting en in de buurt zijn heb je geen plastic. En dat zijn vast veel meer dagen dan de plastic- dagen :). Groet,Saskia

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s