830 Oude stad

Ik loop even langs Ronald Carabas, de goudsmid. Op idee van mijn broer laat ik een sluitinkje maken aan mijn armbandjes en vandaag wil Ronald even passen. Esther is er ook:
– De bril staat haar prachtig!
– Ja en ze had hem zo gekozen. Het is echt een leeuw.
Ik lach erbij want als tweeling kan ik überhaupt niet kiezen.

Dan even langs de speelgoedwinkel om te kijken of ik mij staatsloten nog kan inleveren. Het kan niet meer, maar op de dag dat de speelgoedwinkel dicht gaat, gaat de Primera aan ‘t Spil open en die doen alles weer. Is niet in de oude stad, maar we doen het er maar mee en gunnen de speelgoedwinkel ook graag een nieuw avontuur. Het regent, maar ik wil toch nog even langs Jelle om mijn horloge op te halen, waar de secondewijzer van losgeraakt is. Ik zou heel goed zonder kunnen, maar omdat hij nu als een dooie paling over de wijzerplaat slingert, lopen de grote jongens ook vast en dan wordt de tijd wel erg globaal. Zijn moeder is in de winkel, het horloge ligt klaar en ze rekent er niets voor. Nu ik er toch ben, ik had het van te voren wel bedacht want ik heb de twee boekenbonnen van mijn verjaardag bij mij gestoken, loop ik ook even binnen bij de Nimo voor de nieuwe Wolkers. Vroeger was dat een regelmatig terugkerend loopje, even de nieuwe Wolkers scoren, maar dat is wel lang geleden. Het litteken van de dood ziet er ook in het echt goed uit, precies zoals Wolkers was: kloek en roze, sterk en stoer en slecht gekleed. Ik kan niet wachten om er in te grasduinen, een heerlijk bezit. Hanneke lacht en zegt:
– Je schrijft er eerst over en dan koop je hem.
Ik realiseer mij dat dat niet de gebruikelijke volgorde is:
– Misschien schrijf ik er nog wel een stukje over. Het is dik genoeg.

Ik vergeet nog te vragen naar de dure dubbeleditie en wat er dan precies in dat andere deel staat, ik vermoed schilderijen en kunst, maar ik weet het niet zeker, kan ook allerlei gevonden voorwerpen zijn. Oude briefjes zijn altijd leuk. Maar die staan ook hierin. Het lijkt een beetje op Werkkleding, waar ik destijds ook erg van genoot. Dan nog even langs Labmusic, voor de laatste CD van Fleppyie Auwers. Hij is over de datum, maar ik hou erg veel van muziek die over de datum is. Ik betaal 6,85 euro en vind dat geen geld voor een Nederlandstalige Frank Sinatra.

Ate Vegter, 21 oktober 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s