1220 Jong en oud

Het is een mooi weekend. We hebben wandelen en ik maak twee foto’s. De zon gaat net onder en de bomen blijven gewoon staan in het kleurrijke licht. Mooie foto’s. Het is ook wel een leuke wandeling, zo met z’n drieën, wat we eigenlijk nooit doen, maar omdat we vorig weekend in België hebben gewandeld zijn we een beetje geïnfecteerd, denk ik, al moet Lief mij nog wel een paar keer overtuigen de wat langere route te nemen. Ik wil eigenblijk zodra ik buiten ben wel weer gezellig naar huis, maar dan hou je natuurlijk geen wandeling over. Dat snap ik ook wel. We komen nog veel leuke mensen tegen en zo’n rondje Monnickenmeer Overleek is voor mij net een mooi stukje.

We zijn ook naar discozwemmen geweest. Nou ja, Piep gaat met een paar vriendinnetjes. Discozwemmen doe je in het zwembad, dat zal je niet verbazen. Je zwemt in blauw licht met groene en rode flitsen en de vette muziek staat hard en omdat je in het water toch niet echt lekker kan dansen speel je wat en doe je af en toe een dansjesbeweging. Je bent tien en het is fantastisch. Ik heb wel het idee dat dit het begin is van heel veel feestjes, met of zonder water, maar in ieder geval met goeie muziek en met steeds meer jongens. Die zijn er nu nog helemaal niet, tenminste niet in echt beeld, maar dat gaat snel genoeg veranderen. Ik denk dat we wat dat betreft de komende tien jaar wel onder de pannen zijn.

En dan kom ik ook nog dat bijzondere vervoermiddel tegen, waardoor ik opeens aan mijn eigen jeugd moet denken en aan mijn oude dag. Je ziet, het is een goed geslaagde kruising tussen een rolstoel en een brommer uit de jaren zestig. Ik kan zo gauw geen naam vinden, behalve dan Maxx Classic, wat het ergste doet vrezen, maar de voorkant doet mij denken aan mijn jonge jaren op de Tomos en de achterkant voorspelt de toekomst met een gemakkelijk zitje op de weg wanneer je niet meer in staat bent een Volvo te besturen. We hebben het dan over later en ouder. Sommige mensen weten overal iets leuks van te maken, dat valt mij hier vooral op. Ik kan mij zomaar voorstellen dat ik er wel voor mijn plezier in wil rijden. Het maakt mijn hele dag goed, zomaar, vooral door dat stuur, wat je nu echt nooit nergens meer ziet, zo’n stuur.

Ate Vegter, 6 november 2018

lees ook: www.atevegter.wordpress.com/20

 

1 Comment

  1. Weer een leuk stukje, maar ook leuk het vervoermiddel. Super dat hoge stuur en die ‘zit’, echt iets voor later. Zie mij al overal heen sjeezen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s