1254 Het Bruiloftsfeest van Monnickendam

Het feest zindert nog in mijn lijf terwijl ik dit schrijf. Ik bedoel dit: Je bent 12½ jaar getrouwd en je viert dat samen met twee ander stellen die hetzelfde lot beschoren is en je nodigt iedereen uit in bruidskleding te komen naar de Grote Kerk van Monnickendam. Dat kun je je toch niet voorstellen. Ik zal je helpen. Ik kon het mezelf niet voorstellen. Wij konden het ons niet voorstellen en we hadden het nota bene zelf georganiseerd!

We hadden wel een idee natuurlijk. We hadden zelfs heel veel ideeën, we hadden maanden, weken, dagen, uren van intensieve voorbereiding en toch. Toch overtrof het onze stoutste verwachtingen. 75 bruidsparen in een kerk is ook niet niks. Het was fantastisch. Waar maak je het mee dat je opeens in een zijbeuk van de kerk een hele wolk bruiden uit haar dak ziet gaan? Ik had het nog nooit gezien.

Het was het beste feest dat ik ooit heb meegemaakt. Dat zeg je altijd, papa. Ja maar dit, het feest overtrof al onze verwachtingen en beelden en zelfs onze eigen bruiloft. Mijn bruid zal dat graag en volmondig bevestigen.

Het begint al met de plek. Het was heel spannend om te ontdekken dat we hier in de Grote Kerk een feest konden geven. Op deze heilige plek, in het huis van God en het huis van de mensen, zoals dominee Fred Omvlee dat zo prachtig zei. En ik noem graag een paar ingrediënten, zonder het idee te hebben volledig te zijn, dan kun je er zelf misschien iets van bakken, ik noem graag de muzikanten die vol overgave optraden en het feest tot grote hoogten brachten, de dj, de fotograaf, de onovertroffen ceremoniemeester, de beamershow met bruidsfoto’s van alle gasten, de snoepmeisjes, de drank natuurlijk, de catering, de excellente bediening, de geweldige ondersteuning vanuit de kerk en de silent disco (!), maar het grootste compliment komt natuurlijk toe aan de gasten die het feest op handen hebben gedragen en de magie die er vanaf het eerste moment was. Dank is het woord van liefde en tijd. Vriendschap is het woord van de liefde. Liefde is het woord van de tijd.

Ate Vegter, 9 december 2018
Beet!:
www.atevegter.wordpress.com/54

Advertentie

4 Comments

 1. Prachtig Ate hoe je dit in woorden hebt gegoten. Ik was er niet bij en ik voel het!
  Een wolk bruiden…wauw!
  En van harte gefeliciteerd achteraf!
  Saskia

  Like

 2. Een fantastisch feest was het…kan het niet anders verwoorden nadat ik je post heb gelezen, Ate. Heel bijzondere plek ook om te feesten. Had er wel bij willen zijn 😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s