1445 Het begin van Vaderdag, zeg maar de essentie

Zoals de trouwe lezertjes wel weten schrijf ik veel stukjes in alle vroegte tussen zes en zeven uur, voordat de dag begint. Dat levert op Vaderdag een situatie op met een papa die al lekker bezig is terwijl de rest van de familie nog ligt te knorren. Dat werkt niet, dus de afspraak is dat ik na het schrijven weer terug in bed kom waarna de gebruikelijk rituelen kunnen beginnen.

Maar het loopt anders. Wanneer ik na gedane arbeid mij weer in het echtelijke bed wil vlijen word ik ruw het huis uitgezet. Met een poeslief stemmetje weliswaar, maar toch. Het idee is nu dat ik eerst ga sporten zodat de dames het ontbijt kunnen klaarmaken. Dat ligt in mijn hoofd wat ingewikkeld want ik heb pas om negen uur een afspraak met Joris en ik wil niet zijn drukke trainingsschema in de war schoppen.

Toch fiets ik mij erbij neer en in mijn zwartste Adidas-outfit arriveer ik even later bij de Fitstudio. Robin zwaait de scepter en van Joris nog geen spoor. Ik draai mijn rondjes en tegen het einde van de tweede ronde komt Joris binnen in alle rust en gemoedelijkheid die zo goed bij hem passen. Tijdens de laatste fietsminuten leg ik hem puffend de situatie uit, die voor mijzelf al ingewikkeld genoeg is, laat staan voor een buitenstaander die net binnenkomt. Hij lacht en maakt een geruststellende opmerking zoals alleen de beste trainers dat kunnen.

Opgelucht fiets ik terug naar huis waar nu alles in gereedheid is gebracht. Ik hoef alleen maar aan te schuiven. Mijn ontbijtbordje is feestelijk omgeven door kadootjes, maar ik moet er wel wat voor doen. Kaart: ‘Papa, het is vaderdag/alles mag/ook hebben we een spel/val niet op je mel(???)/zoek in alle hoeken/niet bij de boeken.’ Daar ga je al. Zit ik net rustig, krijg je dit. Hint 1: ‘In de woonkamer. Dat geeft veel licht.’ Ik loop naar de woonkamer en onderzoek de lampen grondig. Pakje! Hint 2: ‘Boven in een mooie kamer. Lekker even meek-uppen.’ Ik loop naar Pieps kamer en zoek in de laatjes waar ik anders nooit kom: Pakje 2!

Nu snel terug naar de ontbijttafel om alles uit te pakken. Het zijn drie paar sokken en een zwembroek. Geen zwarte sokken zoals ik graag draag, maar knalgele en blauwe, met het Koekiemonster, SpongeBob en Dancing Bananas. Ik verheug mij nu al op de dagen dat ik ze aanheb en omhels Piep en Lief in een gezinsknuffel. De dag is begonnen. Koffie.

Ate Vegter, 17 juni 2019

Ga niet langs Af! U ontvangt geen 200 gulden:
www.atevegter.wordpress.com/245

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s