1460 Vandaag niks nodig, melkboer

Vandaag maar even geen stukje. Ik weet niks. Meestel heb ik wel een paar onderwerpen en als ik ze dan een beetje water geef gaat er vanzelf eentje uitlopen en tijdens het schrijven loopt-ie dan nog weer een hele andere kant op, maar vandaag dus niet.

Een paar weken geleden nog zat ik op te scheppen toen mijn zwager, die van mijn zus die al een boek heeft geschreven, vroeg hoe ik het voor elkaar kreeg elke dag een stukje te schrijven en toen vertelde ik dat ik elke dag wel vier onderwerpen had en altijd kon kiezen. En nou dit. De waarheid is dat er elke dag wel duizend dingen zijn waar je over kunt schrijven. Kiezen is verliezen. Je kan niet alles van minuut tot minuut beschrijven al zijn er wel meer dan alleen Proust en Han Voskuil die dat gedaan hebben. Het kan dus wel.

Maar vandaag even niet. Het is dinsdag, daar heb je al niks aan, want dat is de gewoonste dag van de wereld, het extreem mooie weer is verworden toch gewoon aangenaam mooi weer, niet iets om over naar huis te schrijven en we hebben al twee dagen geen voetbal. Niet dat ik daar nou zo aan vast zit, maar je gaat het toch missen. En nu nog maar twee wedstrijden voor de finale Oranje – Engeland. Zo snel gaat het, ook met voetbaltoernooien. Voor je het weet is het voorbij.

Ook de pianolessen van Piep zijn voorbij. Ze is er mee gestopt. Ze vond het niet leuk meer, begon zich steeds harder te verzetten wanneer ze weer moest spelen. Ze ging overigens ook steeds beter spelen, maar dat gaat vanzelf, zolang je het doet. We hebben er misschien teveel druk op gelegd, want gisteren vertelde ze mij dat ze blij was dat ze was gestopt, en dat ze nu zo maar wat gaat spelen als ze zin heeft. Dat ze het wel leuk vindt, maar dat ze er niet tegen kan dat ze elke dag moet. Dat vond ik heel lief en ontroerend, dat ze dat vertelde.

Nou ik zei het al, veel is het niet, maar nu toch nog wat. Fijne dag verder en vergeet het niet: het kan niet altijd kaviaar zijn. Kaas is ook lekker, zeker overjarige kaas met witbrood en echte boter.

Ate Vegter, 2 juli 2019

www.atevegter.wordpress.com/260

3 Comments

  1. Ate, zo herkenbaar. Vorige en toen-vorige week heb ik ook al gekwakkeld met schrijven en vandaag weer en dan blog ik nog maar eenmaal per week. Wat nu 😊 ?

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat fijn deze reactie van jou. Ik word weer wakker 😉 je hebt gelijk. De zin om te schrijven, die was nl. ook weg vandaag op ‘woensdag-schrijfdag’, is er weer. Dank!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s