1787 Feestelijke Marathon

En zo is er weer een jaar voorbij en het feest ook al en zijn vandaag Laura en Petra samen 98 geworden. Dat wordt nog wat volgend jaar. Het feest? Ja, het was nog wel even een puzzel wat we dit jaar met onze verjaardagen zouden doen, want ja een groot feest in de tuin zoals we dat elk jaar doen, dat zat er niet in. Maar wat moet dat moet en mijn moeder zei altijd het moet uit de lengte of uit de breedte.

Laura bedacht dat het dit jaar dan maar uit de lengte moest. Ze bedacht een heel schema waarbij er nooit meer dan drie mensen tegelijk aanwezig waren en mensen toch ook nog een paar andere mensen te zien kregen. De inschrijving werd geopend en al snel liep het vol.  Iedereen kreeg een tijdslot en een keukenwekker en zo hadden we feest van tien uur ’s morgens tot half twaalf ’s nachts, met een klein uitloopje. Daarnaast had Lau bedacht om dit jaar cocktails te serveren, met en zonder percentage. Ik leg het effe uit voor de gasten die er niet waren, dat je niet denk dat wij die RIVM aan onze laars lappen, want het hele gebeuren is juist op de regels van Rutte gestoeld, laat dat effe helder wezen.

Afijn, het was een schitterende dag en het was een geweldig feest. We hadden op het feest nog snel ons eten voor ‘s avonds geregeld met Lien en Michiel, dat was ook super lekker. Echt een aanrader. Zo kom ik als vanzelf bij de hoogtepunten, waarvan ik toch zeker het moment moet noemen dat Jan door de tafel zakte en Ria uitriep: ‘O, Jan en jij hebt daar altijd zo’n hekel aan als dat bij jou gebeurt!’ waarop ik in een deuk lag. Het was maar een Ikeaatje en die plank was al een wankel twijfelaartje. Ander hoogtepunt was het moment dat Jean en ik diep ik de nacht gingen brommers kieken en vleermuizen zagen vliegen. Fascinerend.

Goed, overdag was er dus een beachparty op het terras. De foto’s volgen nog wel en ’s avonds disco in de verduisterde huiskamer. De buurvrouw kwam ‘s morgens vroeg al vragen wat er toch aan de hand was met die zwarte ramen… Verder hebben we prachtige cadeaus gekregen: lekkere boeken en mooie planten en heel toepasselijk een super mooie cocktail shaker! Je begrijpt dat die wel heel goed van pas kwam. Goed, nu alles opruimen en dan koffie en dan weer wennen aan de gewone dagen. Maak er wat van. Ze vliegen voorbij en komen nooit weer terug. Fijne dag.

Ate Vegter, 22 mei 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s