1800 Soepel

Bevalt het al een beetje, dat naar de kroeg gaan? Het went snel hè, en met dit mooie weer is het geen straf om lekker op een terrasje te zitten. Ik zie al leuke appjes met verse glazen bier en wijn in de buitenlucht. Het nieuwe normaal begint snel vorm te krijgen. We slaan een belangrijke bladzijde om in de geschiedenis van de coronacrisis.

Ook het weer zal de komende dagen omslaan, maar gelukkig kunnen we nu wel weer uit eten gaan, mits we van tevoren reserveren en melden dat we geen klachten hebben. Het is allemaal nog geen hosanna, maar toch is er een belangrijke stap gezet. Het is ook goed om dat te vieren en dat wordt afgelopen Pinkstermaandag dan ook ruimschoots gedaan. In Monnickendam en Purmerend lopen de zorgvuldig op afstand uitgemeten terrassen vol: ‘Koemarkt verbreekt de stilte’ kopt de krant onder een feestelijke foto van meezingende mannen in zwarte T-shirts en korte spijkerbroeken, precies de outfit die ik afgelopen zaterdag heb aangeschaft en waarvan ik mij afvraag of ik het randje van de pijpjes nu moet omslaan of niet. Ik doe het wel, maar deze stoere mannen doen het duidelijk niet. Zij hebben het veel te druk met het vieren van hun vrijheid-blijheidgevoel. Zang en dans en een flesje Corona op tafel, daar waar het hoort. Het is lang geleden dat ik zulk vrolijk nieuws in de krant heb zien staan en reken er maar op dat er de komende tijd nog meer positieve berichten zullen volgen in de slag met het virus. We hebben nog niet gewonnen, maar veroveren wel steeds meer terrein.

Maar vergis je niet, het virus wil ook graag leven en is nog lang niet verslagen. Het heeft geen enkele andere strategie dan pakken wat je pakken kan en zal elke slordigheid aan onze kant aangrijpen om terug te slaan en nieuwe slachtoffers te maken. Kortom, geniet van het leven maar hoest met mate. Stuur een vrolijk appje, maar draag waar nodig een mondkapje.

 

Ate Vegter, 4 juni 2020

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s