1820 Warme dagen

Opeens overvalt me het gevoel dat het vakantie is, alsof we op een camping staan. Is het de geur van de vroege ochtend? Is het de stand van de zon, die zo laag in de hoek op een plek staat waar we hem ’s middags never nooit zien? Is het waar wat we zien, dat hij om de aarde draait, of geloven we wat geschreven staat en draaien wij om hem heen? Draait alles dan om de zon? Over drie miljard jaar zal hij exploderen en zullen we oplossen in het niets, terwijl het verhaal van de naburige sterrenstelsels gewoon doorgaat.

Over de buren gesproken, naast mij aan de andere kant van de schutting lopen de bouwvakkers gezellig in korte broek, met zonnebril op en alle gereedschappen aan hun riem, vrolijk te kletsen, terwijl op de achtergrond zachte radiomuziek klinkt. Opmerkelijk dat bouwvakkers bijna altijd radio 2 aan hebben, terwijl je toch radio 10 zou verwachten, dat zijn nou mijn vooroordelen.

Het licht is zoet en het is aangenaam voor de ogen de zon te zien, zegt de Prediker en zo is het precies vandaag, die man had toch ook singuliere gaven, zou mijn vader zeggen, altijd zijn tijd vooruit. Tommy ligt op het konijnenhok en Micky ligt ervoor, beiden zo uitgestrekt als hun ranke lijfjes maar toelaten. Lilly wil ook graag naar buiten maar heeft huisarrest zolang ze nog niet gechipt is. Ze heeft zich er ogenschijnlijk bij neergelegd maar ze ligt niet voor niets op de loer in de vensterbank met goed zicht op de deur naar buiten en het kan zomaar gebeuren dat je naar binnen gaat om koffie te halen en zij langs je benen naar buiten schiet, de tuin in en met wat pech springt ze direct over alle hekjes heen.

Dat is allemaal niet zo erg, maar ze heeft nog geen elastiekje in haar TomTom en komt dus nog niet vanzelf terug. Je zou ons eens moeten zien wanneer we bezig zijn haar te pakken te krijgen onder het struikgewas. Het lijkt dus wel zielig dat ze met dit mooie weer niet naar buiten mag, maar daar is echt wel over nagedacht. Ik heb een airco besteld, maar gezien de levertijd van een dag of vijf zal die pas na de hittegolf arriveren. Zo kabbelt het leven van de argeloze pensionaris vrolijk verder. Fijne dag. Keep it cool.

 

Ate Vegter, 24 juni 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s