2005 Waterland op slot

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Waterland zit op slot. Oké, laten we even kijken wat er allemaal nog kan: Pieps fiets moet naar de fietsenmaker, die is nog open. Dan hebben we bestuursvergadering van het Speeltorenmuseum, dat gaat dicht, maar de vergadering kan gezoomd worden. De tentoonstellingen moeten wel verschoven. Ik moet wat spullen ophalen van Liefs werk om thuis te kunnen werken, dat kan ook en iPad gaat naar de kinderkamer, zodat we drie werkplekken hebben. Dan ga ik eind van de middag naar de garage die ook nog open is.

Morgen boodschappen doen is ook geen probleem. Ik moet van de gewichtsconsulente meer naar de bakker en de slager en de kaasboer en minder bij de supermarkt kopen, maar dat kan allemaal nog. De sportschool gaat dicht, maar de slijter is nog open en dan nog batterijen. Ja, dat wordt lastig. De Jong is dicht, de verf- en doe-het-zelfwinkel die met zijn vergane Flexabord zo lijkt op de vroegere verfwinkel van mijn oude oom Teun die zo jong gestorven is, aan de Noorderstraat in Sappemeer, maar De Jong is altijd dicht op dinsdag en ik weet niet of ze bij de Deen batterijen hebben. De fietsenmaker heeft ze wel maar die mag ze niet verkopen, alleen reparaties, of mag hij alleen geen nieuwe fietsen verkopen? Ik weet het niet. Talloze vragen en problemen, waardoor het toch nog een interessante en levendige kerstperiode wordt. Je kan vervolgens op verschillende dagen de hele familie uitnodigen dan wel bezoeken voor een kerstdiner, maar ik geloof toch niet dat dat de bedoeling is en lekker rustig is ook wel lekker rustig.

Moet ik nog iets zeggen over al die hersenlozen die allemaal nog snel de drukte opzoeken, nee, als ze ook maar condooms kopen, las ik ergens, zodat we straks niet nog meer dwazen hebben. Laten we liever onze liefde en aandacht geven aan degenen die economisch getroffen worden en ondanks het negatieve advies van de gewichtsconsulente toch af en toe eten bestellen, ook omdat het zo lekker is en genieten aangewakkerd moet blijven. Dan is het voor dat je het weet weer 19 januari, de dag van de wederopstanding, die dit jaar dan wel erg vroeg valt.

Ate Vegter, 17 december 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s