2526 Valencia

We hebben goed geslapen en we worden wat bevreemd wakker nu Piep niet bij ons is. Het is zondag en we zijn nog steeds met z’n tweeën. Dat verandert de hele dynamiek van opstaan en ontbijten. Maar vanmorgen is er hier een grote rommelmarkt en Lief kan niet wachten er heen te gaan. We lopen met de uitgestippelde route naar de marktplaats waar we een lange rij zien rond een omheind  marktterrein. Het is tien voor negen en de markt opent negen uur. Dat wordt hier dan al gauw vijf over negen, maar dat geeft niks. Er is veel bewaking en politie en die leiden iedereen geordend naar binnen. Alle tassen worden gecontroleerd, maar het gaat toch heel snel.

Lief heeft gelijk een slimme route uitgedokterd zodat we alle kraampjes langs gaan en ik heb al gezien waar ik kan plassen. Het wordt een aangename ochtend en na een paar uur hebben we de leukste gadgets er tussenuit geplukt. Dan gaan we voldaan, maar tevreden naar huis voor koffie en het ontbijt.

In de middag pakken we de tram en de metro naar Anne en Guy. Het openbaar vervoer is hier in Spanje op zondag gratis, als compensatie voor de gestegen prijzen van olie en gas. Een wonderlijk goed initiatief dat mijns inziens Nederlandse navolging verdiend. Je lokt de mensen in het openbaar vervoer en ze gaan ook meer bij vrienden en familie op bezoek. En het is goed voor de werkgelegenheid. Maar het zal er wel niet van komen vanwege allerlei regelgeving. Je merkt aan alles dat de Spanjaarden vriendelijker en losser in het leven staan, zelfs in de metro.

Het is heel gezellig, vanzelfsprekend en vertrouwd bij Anne en Guy. Natuurlijk is het leuk om Piep weer terug te zien, maar we genieten er ook van hoe goed de drie meiden met elkaar kunnen opschieten en spelen in het prachtige zwembad, dat speciaal voor hen op tijd is klaargemaakt. We eten een heerlijke Spaanse maaltijd, bereid door Anne Lief en we drinken er ook gezellig wat bij op de vriendschap en de overwinning van afstand. En we praten wat af. Zo loopt de middag over in de avond en na een kopje koffie of thee gaan we weer naar huis, zoals we ons appartementje hier nu al noemen. De volgende dag nemen we de trein naar Sirach en Elly in Murcia.

Ate Vegter, 3 mei 2022

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s