2800 kringloopwinkel

Wekelijks gaan wij naar de kringloopwinkel. Dat is begonnen toen Piep op vrijdagmiddag naar schilderles ging in Volendam. Wij brachten haar dan met de Volvo en doodden de wachttijd bij de lokale Noppes. Daar hangt relatief veel merkkleding en dat is wat Lief zoekt. We gaan ook wel naar de Noppes in Purmerend, waar de boeken op alfabet staan, wat ik dan weer prettig vind, omdat je dan gemakkelijker op zoek kunt naar een specifieke schrijver, al is het voordeel van een door elkaar boekenkast dat je overal langs komt en zo meer onverwachte verrassingen krijgt, zoals het boekje Mannen met lang haar van Cecile Koekkoek op de dag dat mijn haar uitviel.

Anyway, we gaan ook wel eens naar de Rataplan in Heerhugowaard, waar ik ooit een nieuwtjesjager van het Noordhollands Dagblad tegen het lijf liep die op zoek naar karakters over mij een aardig stukje met foto met Volvo publiceerde. We zijn ook naar de Rataplan in Hoofddorp geweest, waar de boeken ook door elkaar staan en waar ze een gezellige koffiehoek hebben.

Eén van de favorieten is toch wel de Kringloper in Naarden. We kochten daar ooit onze groene Gelderlandbank. Je kunt daar mooi voor de deur parkeren en hoeft dus nooit ver te sjouwen en hij is ruim van opzet. Lief is een halve tweeling dus die vindt het altijd leuk om dingen samen te doen en zo dwaal ik met haar mee langs meubels, serviesgoed en treurigmakende schilderijen, uiteindelijk op weg naar de kleding.

Maar voordat we daar zijn komen we een prachtig servies tegen. Het is echt mooi, maar dat wil nog niet altijd zeggen dat we het kopen. Nu hakken we de knoop onverwacht snel door en zo loop ik met een bananendoos vol antiek Engels servies uit 1881 naar de kassa. Daarna een kort loopje naar de kofferbak van de Volvo. Als je het leuk vindt om het van dichtbij te zien en je rekent jezelf tot de kringen voor wie dat opportuun is, dan nodig je jezelf en je entourage maar uit om een keer bij ons te komen eten.

Ate Vegter, 27 januari 2023

Advertentie

5 Comments

  1. Hoi Ate!

    Sinds een dag of 3 ontvang ik geen columns meer van je in m’n mail.
    Maar wellicht wist je dat al van andere lezers. Lieve groet, Irene A

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s