2817 Wie is de Mol?

Ik weet niet of je al enig idee hebt wie de mol is, maar ik heb nog geen flauwe notie. Toch heb ik door mijn vernuftige strategie in de app al de maximale 3200 punten gescoord. Ik zal je uitleggen hoe dat zit. Het begint met de vraagstelling. In de app vragen ze wie jij denkt dat de mol is en je kunt dan kiezen voor één of meerdere verdachten. Vervolgens laten ze je de volgende week niet weten wie de mol is, maar lazeren ze er iemand uit. Je kiest dus niet de mol, maar iemand waarvan je denkt dat-ie volgende week nog in het spel zit. Of je kiest zoals ik iemand waarvan je denkt dat-ie nog heel lang in het spel blijft.

Vanaf het begin heb ik gekozen voor iemand die intelligent is, beschikt over een goede strategie en een bewezen winnaarsmentaliteit heeft. En dan is er in dit veld van jonge, ambitieuze acteurs en anderen die zich nog helemaal moeten bewijzen maar één die er met kop en flinke schouders bovenuit steekt en dat is Ranomi Kromowidjojo. Je wist het. Toen ik mijn redenering opbouwde dacht je ook aan haar. Ze hoeft niet per se de mol te zijn, eerlijk gezegd denk ik dat de minst verdachte mol van dit moment Anke de werkelijke mol is. Ze kiezen wel vaker voor een beetje kleurloos figuur.

Ranomi is zeer waarschijnlijk niet de mol, maar zij heeft naar mijn idee de beste papieren om te winnen. Dat zou eerlijk gezegd ook de vraag van de app moeten zijn: Wie denk je dat de Mol gaat winnen, want dat is uiteindelijk de vraag waarop je het antwoord geeft, op de laatste ronde na, want in de finale moet je wel van strategie wisselen en overschakelen op de echte mol. Ik vind Wie is de Mol overigens betrekkelijk saai en langdradig omdat het zo lang duurt voor ze toe zijn aan de eliminatie, want dat is het enige waarin ik geïnteresseerd ben.

Ate Vegter, 12 februari 2023

3 Comments

  1. Goeie strategie Ate. tot nu in ieder geval! Ik vind het net als bij de Tour de France behalve soms wat saai ook wel fijn om wat van een land te zien, was gisteren zeker de moeite waard.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ooit heb ik een aflevering gezien, maar ik vond het zo hemeltergend saai en traag dat ik daarna nooit meer heb gekeken. Maar heel veel andere mensen genieten met volle teugen van deze ‘slow-tv’ en dat ik ook weer prima.

    Geliked door 1 persoon

  3. Vanwege het ‘niets is wat het lijkt’-principe van de mol, zou ze het zo maar kunnen zijn. Want tot vorige week wist ik niet eens dat ze meedeed, dat zo’n grote vrouw zo onzichtbaar kan zijn. Ik zit in de Jurre tunnel. Het kan niet anders. Overduidelijk. Maar ja: niet is…. Idd

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s