910 Weggeefwinkel in Edam

Vandaag is de Weggeefwinkel weer geopend in Edam. Wie niet weet waar dat ligt kan ik ook niet verder helpen, die kijke maar op zijn Tom Tom. De Weggeefwinkel vindt plaats in De Singel. Dat zou voor menigeen betekenen dat de zaak in het water is gevallen, maar in Edam denken ze daar anders over.

Gebouw De Singel staat aan de Burgemeester Versteeghsingel 5b. Wanneer je het nu niet kunt vinden ligt het in ieder geval niet aan mij. Wie weet wat de weggeefwinkel doet kan al op pad, voor de andere lezertjes leg ik het graag nog even uit. Ze geven alles weg. Ja, daar stond ik ook van te kijken, maar het is echt waar. Het doet mij altijd heel erg denken aan mijn tijd in de kibboets in Israël. Daar was ook een winkel zonder kassa, waar je alles mocht meenemen, wat je nodig had. Die laatste beperkende bijzin is wel essentieel, want je mag het niet meenemen om later weer te verkopen. Dat is in Edam ook de onbeschreven tegel, ander blijf je bezig.

Ze hebben mooie spullen die het fijn vinden om een nieuwe eigenaar te krijgen. De winkel is vandaag open van 13 uur tot half drie dus je moet misschien opschieten of je bent al te laat of nog mooi vroeg. Dat weet ik ook allemaal niet. Je bent in ieder geval van harte welkom en uitgenodigd om gezellig te komen winkelen. Ze hebben boeken, boeken! gratis boeken! en kleding, speelgoed, huisdecoratie en keukengerei, volgens http://www.groot-waterland.nl. Wat huisdecoratie is daar kom ik in mijn ergste dromen nog niet aan toe, maar goed. Je begrijpt wel dat mensen het kwijt willen. Het concept is eenvoudig. Je kunt er iets kopen zonder af te rekenen. Kies maar uit en neem mee. Er zijn een paar spelregels. Je mag van elk onderwerp maar vijf itempjes meenemen en bij de uitgang staat behalve een paar uiterst lieve dames die dat allemaal controleren ook een emmer, waar je dan een vrijwillige bijdrage van een tientje in kunt mieteren, maar dat hoeft niet.

Verder is het vrijheid blijheid en het is leuk om er even rond te snuffelen. Ik kom er vaak leuke boeken tegen en Lief vindt er altijd wel een mooi merkartikeltje. Nu wij besloten hebben om dit jaar niets meer te kopen, is de weggeefwinkel wel een uitkomst. Je kunt ook spullen van te voren brengen. Dat is nu een beetje laat misschien maar wij hebben gisteren nog een halve Volvo interessant restmateriaal en fraaie huisdecoratie weggebracht. Breng het naar de Jan Hoeckstraat 7 in Edam. De volgende weggeefdagen zijn op 7 april, 9 juni en 15 september.

Ate Vegter, 13 januari 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s