1132 Nieuwe plannen, pech en een prachtig koppie

Vandaag is een dag van organiseren, plannen, voorbereiden en oplossen. We zijn hier in totaal vijf dagen, waarvan de eerste dag al voorbij is en de laatste is de reisdag naar Dalat. Blijven drie dagen over die we graag zo goed mogelijk willen besteden, maar waarvoor nog niks geregeld is. We willen graag snorkelen en wat andere marine activiteiten op het programma. Verder is mijn creditcard geblokkeerd omdat ik een verkeerde pincode heb ingetoetst. Als ik in bed lag zou ik ervan wakker liggen, maar we hebben net het ontbijt achter de kiezen. Ik bel met de ING die op dit moment alleen voor vermissingen gestoord mag worden, maar mij toch heel vriendelijk helpt. Wat ik moet doen, onthou dit goed, is bij een pinautomaat met de creditcard geld opnemen met de juiste pincode. Dan is-ie weer geactiveerd. Zo simpel is dat en een paar uur later blijkt dat het werkt ook. Opgelucht gaan we nu de tours voor de komende twee dagen regelen. We hebben veel folders en op elke hoek van de straat zit een reisburootje, wat een hoop gelazer met mogelijkheden en prijzen geeft, maar we overleggen toch maar even met de receptie, dat vriendelijke meisje wat overal op voorbereid is en ook goed Engels spreekt. We hakken de knoop door en boeken voor twee dagen snorkelen twee verschillende boat trips naar diverse eilanden, aquarium bezoek en orchideeën park met hertjes geloof ik, zwemmen, duiken en allerlei andere onbelangrijke activiteiten zoals muziek, gezelligheid, lekker eten en drinken en sociale contacten met mensen en dieren en waterporten, vlindertuin en een unieke dubieuze show met beesten. Je kunt er geen touw aan vast knopen terwijl wij alleen maar even een paar keer willen snorkelen, want iets mooiers is er toch niet, weet ik van Eilat en Hurghada. En passant boeken we ook alvast de busreis naar Dalat.

Nu hebben we niets meer te doen en begint de ware betekenis van het woord vakantie – leegte – tot ons door te dringen. Denk ook aan vak, vacant, vacature en vakkenvuller, allemaal lege begrippen, behalve het laatste.

We gaan nu eerst naar het strand en daarna willen we ook nog even naar het zwembad, maar Sofieke wil graag haar haar laten invlechten en dus gaan we een paar straten verderop die optie helemaal tot ons laten doordringen. Bijna drie uur later heel ontspannende muziek is het prachtig geworden. Het ziet er heel leuk uit zoals jullie inmiddels allemaal hebben gezien. Tijd om te gaan eten en slapen.

Ate Vegter, 16 augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

3 Comments

  1. Voor mij ook geen reizen. Naar de Nederlandse kust vind ik heerlijk, het mag ook wel ergens in Europa zijn, maar dat laatste lang niet meer gedaan. Ben hierin saai misschien, maar geniet erg van je leuke reis-stukjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s