1133 Vijf mooie meisjes

Vandaag was een hele leuke dag. Misschien wel heel leuk om andere redenen dan ik van tevoren dacht, maar zo zie je maar dat verwachting niet een betrouwbaar kompas is maar eerder een kaart zonder plaatsnamen. Hoe dan ook, het vriendelijke meisje whatsappt vanmorgen vroeg dat de bus iets later is om even later te melden dat de bus er is. Zo worden wij strak in de regie gehouden en daar hou ik van.

We gaan naar beneden en worden door haar opgewacht, naar het busje gebracht en overgedragen aan Tiger die ons hartelijk welkom heet en even later uitlegt dat we hem altijd moeten volgen. Er zitten al drie mooie Koreaanse meisjes in de bus die onmiddellijk vallen voor Sofieke’s haar en waar we in de loop van de dag veel mee kletsen. We gaan nog een paar andere hotels af. Dan rijden we naar de haven, vlakbij het begin van de kabelbaan, maar wij gaan gewoon met de boot. We zijn met zo’n 25 mensen of iets meer, zegt Sofieke. We varen een stukje. We krijgen dit eerste stuk allemaal een reddingsvest. Na de eerste tussenstop zijn en blijven die keurig opgeborgen. Die eerste stop is bij een zee-aquarium. Tiger zegt ons dat het niet de moeite waard is om er de entreekosten aan te besteden, dus we blijven gezellig even op de pier rondbanjeren, terwijl Sofieke haar radslag toont aan de Koreaanse meisjes, die zelf een sportschool runnen waar ze niet mis te verstane judo- en andere lessen geven zoals ze ons op de telefoon laten zien.

Dan gaan we weer aan boord en varen naar de snorkel-locatie. Het varen is heel gezellig en we maken steeds weer met wat mensen kennis uit Italië, Polen en nog veel meer landen. Er zijn een heleboel nationaliteiten aan boord, wat later in het programma nog serieuze consequenties heeft, maar eerst gaan we snorkelen. Dat valt mij wat tegen. Er is eigenlijk heel weinig te zien, maar Sofieke is er helemaal weg van en die snorkel staat haar ook adembenemend mooi.

Daarna gaan we lunchen, waarbij een eindeloze hoeveelheid bordjes en schaaltjes en kommetjes op het overdekte dak van boot worden uitgezet, waar wij met elkaar omheen zitten. Het is heerlijk en eten met stokjes is nog steeds een feest.

Na het eten komt eigenlijk het dieptepunt van de dag waar Tiger en zijn vrienden wel heel erg hard hun best voor doen. Ze hebben een band samengesteld en nu nodigt de partymanager alle nationaliteiten uit een liedje te zingen. Het is feestelijk maar niet iedereen vindt het leuk. Wij hebben in de gauwigheid In de Maneschijn voorbereid, maar wanneer Holland wordt uitgenodigd, dat zijn wij drietjes, zet hij robuust Vader Jacob in, waarbij ik het niet kan laten er een canon van te maken.

Iedereen is blij dat het afgelopen is waardoor de stemming aanzienlijk verbroedert. Dan gaan we eerst nog een stukje zwemmen en dan naar een ander strandje om van alle onstuitbare feestelijkheden bij te komen.

Kortom het is een heel feestelijke dag, met name door de prettige kennismaking met zoveel leuke mensen. En ik vind het ook leuk om opeens in één dag veel meer te zien van de directe omgeving. Opgelucht gaan we weer naar huis. Nu hoeven we alleen nog maar tot rust te komen onder het genot van een kopje koffie. Laura vindt via TripAdvisor een leuk restaurantje in de buurt en daarmee is de dag bekeken: garnalen met patatjes, hete biefstuksalade met papaya en rode poon op een pittig groentebedje.

Ate Vegter, 17 augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s