1179 Wijnroute Monnickendam

Er is maar één dag per jaar dat ik spijt heb dat ik gestopt ben met drinken. Toevallig is dat vandaag, de dag van de wijnroute. Voor de tweede keer loop ik vanavond niet mee door die oergezellige binnenstad van Monnickendam, langs alle leuke winkels, waar een enthousiast gezelschap je opwacht om je te laten proeven van een prachtige rode wijn, die heerlijke rosé of deze mooie, droge witte.
Ik kan het mij nog goed herinneren, zo erg heeft Korsakov nou ook weer niet toegeslagen, maar ik ben toch wel blij dat het bij herinneringen blijft en dat ik er geen nachtmerries van heb. Nog steeds ben ik verder blij met mijn besluit het glas aan de wilgen te hangen.
In plaats van de wijnroute doe ik nu het rondje van Milon. Dat kennen sommigen van jullie wel als de meest beproefde manier om met plezier te sporten en af te vallen. Voor mij is dat wel bijzonder, want ik dronk graag en heb sporten nooit leuk gevonden. Ik was in drank ook veel beter dan in sport.
Die twee rondjes Milon, je moet er twee achter elkaar doen, duren bij elkaar 35,5 minuten en dat doe je dan twee keer per week en dan ben je klaar. Is óók heel gezellig en je kan rustig even een praatje maken zo lang je niet je hele doopceel licht waar iedereen bij is, want dat is niet de bedoeling. Er is gezellige muziek, op zondagmorgen klassieke muziek en als je alleen bent draaien ze op verzoek de Rolling Stones.

Kortom, een aangename gewoonte ingeruild voor een goede gewoonte. Afijn, nu viel het mij vorig jaar op dat het op de zondagmorgen na de wijnroute in de stad een enorme klerebende is. Niet alleen overal troep maar ook een paar heuse sporen van baldadigheid. Dat zal vanavond niet gebeuren denk ik, maar ik zet mijn boeken toch maar even binnen, als ik het niet vergeet, want die lagen ook over de hele straat verspreid. Rest mij nog iedereen een hele fijne avond met heel veel plezier toe te wensen en alle ondernemers te bedanken voor hun grote inzet om er een feest van te maken. Geniet, maar drink met Ate.

 

Ate Vegter, 29 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Heb het drinken ook grotendeels gelaten; het geeft meer ongemak dan plezier – vandaar.
    Een mooi en ook inspirerend verhaal, dat aangeeft dat meelopen en vooruit lopen twee verschillende dingen zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s