1183 De laatste Volkskrant

Het is niet eens zo heel erg vroeg, wanneer ik opsta. Half zeven, de krant zou er al moeten zijn. Soms valt hij net tussen de opgestapelde sierkoffers en de deur. Ik kijk nog even goed. Onze trouwe bezorgster is nooit te laat. Dan realiseer ik mij langzaam wat er aan de hand is. En alhoewel ik het zelf gedaan heb komt het toch aan als een klap. Ik heb de krant opgezegd. Gisteren was de laatste.
Ik hoef nu niet meer te zoeken want ik weet het nu zeker, maar voor de aardigheid kijk ik toch nog even op de app. Die helpt mij snel uit de droom: er is geen actief abonnement gevonden voor deze gebruiker. Van abonnee ben ik opeens gebruiker geworden, een paria die je niet binnen kunt laten. Ik klik op OK en krijg dan het aanbod deze editie te lezen voor € 1,99 of een maand voor € 19,99. Hoeveel negens wil je hebben? Ik realiseer mij dat deze mooie, jarenlange vriendschap niet meer dan een zakelijke relatie is geweest. Ik zet koffie en zoek het nieuws elders. Annet Schaap wint Gouden Griffel. Mooi! Piep wil het nog steeds niet lezen, maar misschien kunnen we hier een ingang vinden. Het is niet voor niets Kinderboekenweek. De koffie is waterig. Ik heb er geen koffie in gedaan. Ben toch van slag. Ik zet opnieuw koffie. Lezen wordt sowieso te weinig gewaardeerd. Als er geen scherm op zit verliest het al snel de interesse van mijn dochter en ik moet aan mijn moeder denken die in de jaren zestig al klaagt dat wij teveel televisie kijken en nu heb ik de grootste papieren grote broer ook nog de deur uitgezet. Lees ik nu zelf ook alles van het scherm of ga ik wat vaker bij de Nimo een krantje kopen, zoals mijn veel te vroeg overleden vriend Rudolf vroeger altijd zei: Even een krantje kopen, waarmee de dag een onvervreemdbare gezelligheid meekreeg.
Tot mijn schrik realiseer ik me dat ik de serie van Fokke Obbema over de zin van het leven nu ook niet meer krijg en niet meer kan doorsturen naar mijn broer. Wat is eigenlijk de zin van het leven zonder krant. Een tijd vol bekommernis is aangebroken, dat is duidelijk.

Ate Vegter, 3 oktober 2018
www.atevegter.wordpress.com

3 Comments

  1. Ik ken de reden van opzegging Volkskrant niet, maar zo je stukje te lezen denk ik, of toch maar weer een nieuw abonnement?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s