1684 Storm over Nederland #Ciara

Ja, je mag geen Holland meer zeggen bij internationale aangelegenheden, dus dan maar even zo. Niemand weet eigenlijk waarom. Straks mogen de tulpen en de klompen en de molens ook niet meer. Moeten we met moorkoppen de boer op. Dan liever tompoezen.

Het is al begonnen. Ik hoor de wind waaien om het huis. Wat je dan precies hoort weet ik ook niet maar ik denk wel dat het iets met de goten en de regenpijpen te maken heeft. Dat die als fluit functioneren. Door de afzuigkap wordt ook het nodige aangeblazen, maar het meest hoor je de wind in het wilde weg.

Straks even een rondje door de tuin maken, De stoelen van de steiger en uit het gras. Alles een beetje in de beschutting van de schutting. De gieters vullen met water. Kan het toch niet allemaal binnen gaan zetten. De boot ligt veilig op z’n kop. Daar heeft my friend the wind vooralsnog geen grip op.

Ik kan mij niet herinneren dat al eerder de zondagse voetbalwedstrijden op zaterdag werden afgelast vanwege een verwachte storm, maar mijn geheugen is ook niet meer wat het geweest is. Je wordt ouder papa, geef het maar toe, je wilt er alles aan doen, maar je weet niet hoe, je wordt ouder papa (Peter Koelewijn schreef dit toen hij 36 was). Wel jammer, want Feyenoord zit net in een goeie flow en als ze winnen van AZ en Ajax verliest nog een keer dan worden ze zomaar kampioen. Blijf dromen, kleine jongen, dat is altijd belangrijk. Verlies nooit de moed uit het oog van de naald, ook als de storm opsteekt.

Kletter! Daar valt iets om. Het is nog te donker om poolshoogte te nemen, maar ik moet straks wel even kijken. Het klinkt als een omgewaaid blik. Vanmiddag vieren we de verjaardag van Jan. Hoe gaan we dat doen? Gaan we op de fiets of toch met auto? Gaan we lopen of blijven we verstandig thuis? Dat ligt niet zo in mijn aard. Gisteren heb ik nog een lekker rondje gelopen over de Vesting, dat moet toch vandaag ook nog wel lukken.

Parkeer je auto niet onder een boom, adviseert de weerman. Gelukkig staan er in Waterland maar heel weinig bomen, maar ik weet zeker dat er vanavond in den lande  heel wat bomen op auto’s gevallen zullen zijn. Het voordeel daarvan is wel dat je dan een andere mag uitzoeken. Nou goed, het kan allemaal nog erger. Het is pas code oranje. Veel plezier en sterkte vandaag. Maak er een leuke dag van. Laat je niet overrompelen. Ga niet naar buiten als het niet nodig is.

Ate Vegter, 9 februari 2020

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s