1760 De milieustraat

De hele wereld zit in zak en as over het coronavirus en eigenlijk is dat in Waterland niet anders. Gelukkig lijkt het nu allemaal ietsje beter te gaan, maar we moeten nog wel voorzichtig zijn.

Toch zijn er ook andere zaken die om onze aandacht vragen. Eén daarvan is de milieustraat. Dat klinkt heel vriendelijk maar het is gewoon de plek waarvan de gemeente heeft besloten dat je daar je afval kan brengen, restafval, papier, glas, plastic, vuil en grofvuil zal ik maar zeggen. Nu heeft Waterland zoals jullie weten een prachtige milieustraat op het Galgeriet, vlak bij het centrum, mooi verscholen achter de dijk, maar die ligt er al sinds augustus hopeloos leeg en verlaten bij. Dat is verbijsterend want nu moeten we onze rotzooi bij de buren dumpen, namelijk in Purmerend, wat een heel eind rijden is en alleen al daarom milieuonvriendelijk, maar het is er ook nog eens heel erg druk, en dat was het al vóór de coronacrisis, dames en heren politici.

Gelukkig is er nu een petitie in het leven geroepen om de gemeente een kans te geven op haar slechte besluit terug te keren. Helaas zeggen de betrokken politici op dit moment alleen nog maar dat ze het begrijpen en dat dit destijds de enige mogelijkheid was en dat ze er naar zullen kijken maar dat ze nu nog geen andere mogelijkheid zien, maar wellicht over twee jaar wel. Het is verbijsterend hoe politici alleen kort voor de verkiezingen lijken te kunnen nadenken en vervolgens alleen maar bij hun ooit ingenomen standpunt blijven, als een hond bij zijn uitbraaksel. Het is verbijsterend dat de stem van de mensen die zij zeggen te vertegenwoordigen zo slecht gehoord wordt. Waar een wil is, is een weg zei mijn moeder altijd. Het wordt hoog tijd dat we nu naar mijn moeder gaan luisteren en een besluit nemen over een plek voor een nieuwe milieustraat binnen de gemeentegrenzen. Zolang er nog geen besluit genomen is kunnen we vast wel de oude milieustraat gebruiken.

 

Ate Vegter, 25 april 2020

 

3 Comments

 1. Ik ben het helemaal met je eens. De capaciteit was voor alleen Purmerend net behapbaar, maar nu is het gekkenwerk geworden. Ik ben vorige week langs twee lange files gereden; aan de ene kant rijen auto’s vanaf de Praxis en aan de andere kant vanaf de afrit van de N244. Voor het coronavirus viel het nog wel mee, althans, ik hoefde nooit zo lang te wachten, maar sinds iedereen driftig aan de voorjaarsschoonmaak is… man man…

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zou fijn zijn wanneer de gemeente even gaat kijken naar de situatie in Purmerend. Dan bedoel ik: ga er eens even kijken! De wachtrij is onmogelijk lang en de openingstijden zijn beperkt.
   Er kan vervolgens maar 1 conclusie komen: dit kan zo niet langer… het is niet erg om fouten te maken, maar het gaat erom hoe (snel) deze worden opgelost.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s