1805 Een nieuwe tuintafel

Je hebt alle tijd dus af en toe bedenk je wat. Het is niet echt nodig, maar soms geeft iemand je een kontje en dan weet je, nu is het zover. Deze tafel is met twee doorgezakte planken niet meer te redden. In Bangladesh bouwen ze er misschien nog huizen van, maar hier ligt dat anders.

Wij vinden het altijd leuk om op jacht te gaan naar iets nieuws, winkelen, shoppen, maakt niet uit, mag ook graag in de kringloop even snuffelen. Wist je dat onze halve keuken ooit uit de koopjeshoek van Ikea kwam?

Voor een nieuwe tuintafel gaan we eerst naar de Praxis in Purmerend. Die is helemaal geüpdatet met looplijnen en desinfecterende winkelwagentjes. Een paar mensen dragen een mondkapje. Wij hebben ze thuis aan de mondkapstok laten hangen. Er staan twee tafels, een mooie en een lelijke, maar wij zijn behoorlijk slechte beslissers, allebei tweelingen, en Piep hakt als een leeuw dan de knoop door. We kijken nog even verder.

Toch maar even bij Ikea kijken. Kunnen we gelijk nog twee tuinstoelen meenemen want Lief heeft een geheel nieuw zitplan voor het terras ontworpen. We komen buiten met twee stoelen en een krukje, en wat handige opbergdozen en een leuk fotolijstje. Dat valt eigenlijk nog mee.

Bij de Gamma is het ook niks en dan lopen we langs Leen Bakker. Ik kom daar nooit, maar we gaan toch even kijken. Er staat een prachtige tuintafel, precies wat we zoeken, maar iets te groot. Op het etiket lees ik dat hij ook leverbaar is in de maat die wij willen. We maken afstandelijk contact met een hele aardige meneer de verkoper, type mijn vader, die ons verbiedt nog verder online te kijken, want denk toch eens aan zijn baan. Hij zoekt het voor ons uit en onze tafel van begeerte is nog leverbaar. We doen er op advies van Piep een klein bankje bij voor de kinderen en rekenen af. Dinsdag wordt alles bezorgd. Heerlijk!

Thuis maakt Lief een nieuwe opstelling en ik demonteer de oude tafel. Eerst alle moeren en schroeven los en dan trek je hem zo uit z’n verband. Ik zaag de lange stukken in tweeën en bouw een mooie brandstapel. Niet te groot maar een kwart gaat toch direct in de hens. Wat een heerlijke dag is het toch en het is altijd fijn om in verwachting te zijn. In de kleine lettertjes lees ik nu dat dat nog wel even kan duren want dat de bezorgdatum indicatief is. Bedankt Leen.

 

Ate Vegter, 7 juni 2020

3 Comments

  1. We kijken uit naar de nwe opstelling, maar alvast gefeliciteerd! Leuk beschreven – zo’n shopping trip geeft je gelijk je verhaal (indicatief dan wel).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s