1934 Koop nooit een Brother!

Het is niet de eerste keer dat het gebeurt, maar het wordt wel steeds hinderlijker. Kijk, iedereen weet dat het verdienmodel van Brother en andere printers niet zit in de printer maar in de cartridges, die duurder zijn dan de printer zelf, die expres goedkoop gehouden wordt. Vroeger was het zo dat als de inkt opraakte je afdrukken steeds vager werden, wat niet erg is voor heel veel printjes. Nu stopt de printer wanneer de inkt bijna op is. Dan verdienen ze er nog meer aan. En in dit geval stopt hij al met printen wanneer de cartridge nog half vol is. Dat is al twee keer eerder gebeurd, maar nu met drie cartridges tegelijk.

De eerste keer kreeg ik een cartridge vergoed, de tweede keer zeiden ze dat ze niet aan de gang konden blijven en nu zeggen ze het ligt aan de printer, breng die maar langs. Je bent dan je printer kwijt voor een dag of tien (10-12 werkdagen) en met een printer van zes jaar oud schat ik in dat het buiten de garantie valt. De hoogte van rekening die is niet te voorspellen, maar zal al snel boven de aanschafprijs van een nieuwe printer uitkomen. Mijn idee is dus om dit bedrijf zonder enige compassie te mijden als de pest en een nieuwe printer aan te schaffen. Helaas heb ik het vermoeden dat het elders niet veel beter is. Het is pure geldklopperij om het woord diefstal maar niet te gebruiken.

Ook de laconieke manier waarop iemand die aan de helpdesk zit reageert, alsof het allemaal vanzelfsprekend is dat de troep niet werkt, is niet echt goed voor mijn humeur. Het kan niet anders dan dat ze deze klacht vaker krijgen en misschien lachen ze er wel om in hun vuistje. Kassa! Wat zal ik doen? Over mijn ergernis heenstappen en met de printer naar de Zanderij 25 in Amstelveen rijden of gewoon bij Smile een nieuwe halen? Wat is wijsheid? En hoe blijf je een beetje mindful onder gewone dagelijkse omstandigheden?

Ate Vegter, 14 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

5 Comments

  1. Advies: zal email sturen vd (Brother) printer die ik gebruik. Ben overgestapt naar alleen zwart, en dat bevalt prima, dus dat is te overwegen.
    Die multiple cartridges drove me crazy too 🥴

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s