2028 Overbodig papier

Sinds mijn gezondheid een bijzondere afslag heeft genomen heb ik regelmatig contact met de wereld van de hulpmiddelenzorg. Medireva verzorgt mijn hulpmiddelen. Er zit niet zoveel variatie in die hulpmiddelenzorg. Ben je een keer aan de beurt dan is het meestal een zaak van lange adem en het nieuwe is er inclusief de aardigheid na een tijdje wel vanaf. Totdat er iets verandert en je aan de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer genoeg hebt. Dan is het soms even zoeken, maar na wat kleine experimenten kom je dan toch weer in een regelmatig maandelijks ritme, zoals zoveel mensen dat in het leven tot hun geruststelling ervaren.

De kosten van al die lapmiddelen worden gedragen door de zorgverzekeraar. Nu moet je de wereld van het verzekeringswezen niet onderschatten, maar meestal gaat het goed. Ik ben heel blij dat ik in Nederland woon en dat dat allemaal goed geregeld is want een van mijn pillen kost per maand al twee maandsalarissen en dan heb ik het nog niet over de rest. Waren wij niet verzekerd dan waren wij wel failliet of dood, zo eenvoudig is dat.

Nu lijkt dat allemaal rozengeur en maneschijn en dat is het in wezen ook, want ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als in de laatste jaren, maar ik heb toch nog wel wat tips voor Medireva. Wanneer ze die tips in acht nemen kunnen ze aanzienlijk besparen. Ten eerste zitten mijn middelen in een doosje. Die doosjes zitten dan in een doos en die doos zit dan in een grote doos, met allemaal proppen papier ter opvulling, dat het niet gaat schudden. Je kent dat wel. Ik begrijp daar helemaal niets van. Die laatste doos is overbodig! Weg ermee! Scheelt enorm in de kosten en is ook goed voor het milieu. 

Dan krijg ik ten tweede heel veel overbodige correspondentie. Het meeste gaat via de app of de mail, maar vanmiddag kreeg ik weer een prachtige brief over de post. Port betaald door mijzelf. In de brief van Medireva staat dat aan het begin van het jaar mijn eigen risico weer wordt aangesproken. Ik zeg dit in één zin, maar ze hebben 18 regels en drie witregels nodig om dat aan mij uit te leggen terwijl ik het al weet en er ook nog aan denk wanneer ik de envelop zie, wat helemaal niet hoeft. Ik krijg die brief elk jaar! Stop met het sturen van die brieven! Dat kost kapitalen!  Verder gaat het prima. Fijne dag. Laat je niet opnaaien.
Ate Vegter, 8 januari 2021

Sappemeer, alweer:

www.atevegter.wordpress.com/28

2 Comments

  1. Misshien vinden ze het fijn om Post.nl te steunen. Heb dit jaar ook weer veel wenskaarten verstuurd . Veel daklozen zouden blij zijn met deze porto-gift…maar onze postbode moet ook eten denken we dan…maar je hebt wel gelijk hoor. Veel post is “weggegooid geld” Warme groet uit een ook koud zuid-frankrijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s