2106 Een nest jonge kittens

Nog niet zo lang geleden schreef ik over mijn wens opa te worden en het lijkt erop dat de tijd sneller gaat dan het licht. Lilly is krols. Ze draait en krinkelt over de grond en maakt angstaanjagende geluiden. Wanneer je zou denken dat dat iedereen op afstand houd, dan kom je bedrogen uit. Er staat gelijk een roodbruine sloeber voor de achterdeur. Normaal is Lilly niet zo aanhalig, maar nu kun je haar niet stevig genoeg aanpakken. Je kan alles met haar doen, ze draait haar kont omhoog en haar ogen smeken om meer. Het is een ongekende metamorfose van dit liefste, meest bedeesde poesje ooit. En dat is dan nog maar het begin en overdag.

’s Nachts is het rock ’n roll circus, met de robuuste inloop roodbruine kater voornoemd, nu met zonnebril en de stoere mannelijke tred van een nozem die niet schroomt de daad bij het woord te voegen. Ze rennen achter elkaar aan naar buiten en even later komen ze samen weer thuis. Onafscheidelijk draaien ze om elkaar heen. Oom Tommy ziet het met lede ogen aan en vertoont geen enkel initiatief om huis of erf te verdedigen.

Het wordt tijd dat we Lilly laten chippen zodat we met nieuw deurbeleid de toegang tot ons huis kunnen beperken tot haar eigen bewoners. Nu is het een zoete inval en een nachtelijke beestenbende. Van de avondklok heeft geen kater ooit gehoord.

Het is onvoorstelbaar dat onze lieve Lilly, zo jong nog, de volgende fase van haar leven ingaat. Afgelopen week vierden we nog haar eerste verjaardag en nu denken we aan zwangerschap, kittens en een doos om in te bevallen. Het woord moederpoes past nog helemaal niet bij haar, maar je weet, de tijd vliegt waarheen hij wil en wij kijken alleen maar om. We kunnen nog wel even afwachten, maar ik voorspel een levendige zomer na een worp rond onze verjaardagen.

Ate O. Vegter, 22 maart 2021

Jullie zult het gezag niet tarten:
www.atevegter.wordpress.com/106

 

 

1 Comment

 1. Best Ate, je hebt leuk geschreven over je kat Lilly.
  Je mag inderdaad wel oppassen dat het in jouw huis geen beestenbende wordt!

  Mg
  Tjitske Stroop- Jasper
  Blog op fb ‘ Tjitske schrijft’

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s