2138 Tempo maken

Hoe zou het zijn als je de mogelijkheid had om de gemeenteraad te temporiseren? Dat je net als in de auto hier en daar wat gas geeft en op sommige momenten afremt, zodat je niet in de problemen komt en een scherpe bocht anders neemt dan een flauwe. Besturen heet dat.

Sicko Heldoorn zei bij zijn afscheid: “De toon van raadsleden is vaak kribbig, soms zelfs vijandig, en er wordt op de man gespeeld met weinig respect jegens politieke tegenstanders. En oeverloze debatten gaan niet zelden over minuscule details in plaats van over de hoofdlijnen.” Ja, jongens en meiden! Dat moet echt anders! Ik hoop dat Marianne van der Weele als nieuwe burgemeester paal en perk stelt aan dit gedrag. Ze heeft met de individuele raadsleden al mooie wandelingen langs hun favoriete stekjes gemaakt, maar of daar ook de hete hangijzers tussen zitten weet ik niet. 

De gemeente kan het wel. Naast het Bernard Nieuwentijt College schieten de nieuwe woningen uit de grond. Maar soms gaat het ook te snel, zoals op het Marijkeveld, waar nu opeens een nieuwe sporthal moet komen, omdat de schoolkinderen niet naar een meer geschikte locatie bij de sportvelden kunnen fietsen, terwijl iedereen weet, of zich zou kunnen herinneren, hoe leuk het voor kinderen is om onder schooltijd een lekker stuk te fietsen of te wandelen. En het is gezond! Volgens de bewoners heeft de gemeente ooit beloofd dat het Marijkeveld altijd groen zou blijven, maar daar heeft de raad nu geen actieve herinneringen meer aan. Doe even rustig aan en neem geen overhaast, maar een verstandig besluit. Dat kan best.

Wanneer de raad zich zou willen haasten dan graag met de sloop en de nieuwbouw op het Galgeriet. Al jaren hoor ik dat ze in december met de sloop gaan beginnen, maar iedere keer wanneer ik er langs loop is het er stil als op een uitgestorven industrieterrein. De levendigheid is verdwenen, maar dat is het dan ook.

Hetzelfde geldt voor het terrein van die heerlijke kringloopwinkel aan de Eilandweg in Broek. Waarom moest die zo snel sluiten? Er gebeurt helemaal niets. Lieve burgemeester Van der Weelen, laat ze ook hier een beetje tempo maken. Er is genoeg werk aan de winkel. En lieve raadsleden, stop met dat kinderachtige gedoe. Iedereen kan jullie horen!

Ate O. Vegter, 17 april 2021

klik op de link voor Canto Ostinato:

www.atevegter.wordpress.com/138

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s