2173 In de gloria!

Vandaag ben ik 68 geworden. Ik kreeg in de vroege morgen gelijk een bed vol kadootjes, een T-shirt van The Rolling Stones, een hoodie van The Rolling Stones, Achter de Regenboog van Solomonica de Winter, dochter van Leon en Jessica en het Vader & Dochter boek van Hannah en Bert Wagendorp, zelf dochter en vader. En een hele bak geld voor het Huis aan het Water, NL07 RABO 0162512953, waarvoor heel veel dank. Ik ga nog uitzoeken hoeveel ze precies gekregen hebben en dat hoor je dan nog.

Vandaag ben ik 68 geworden, de leeftijd die mijn vader bereikt heeft, 68 jaar, tien maanden en vier dagen werd hij om precies te zijn. Voor veel mensen is dat misschien een onbelangrijke bijkomstigheid, maar ik vind het een mooi gegeven. Mijn vader, waar ik talloze herinneringen aan heb, is nu een man van mijn leeftijd. Bijna alle herinneringen die ik aan hem heb zijn nu herinneringen aan een man die jonger is dan ik, soms veel jonger dan ik. Van vader en zoon zijn we nu broers geworden, broers met een onmisbare verbindende schakel in de persoon van mijn moeder, maar ook broers met totaal verschillende levens en uiteenlopende interesses. Twee levens kunnen bijna niet meer verschillen dan het leven van mijn vader en ik en toch zijn ze met elkaar verbonden als de twee punten van een hangmat.

Ik heb al zo veel en zo vaak over mijn vader geschreven, maar nooit zal ik een punt bereiken, waarop de toetsen van de MacBook Pro zeggen, het is genoeg, wij willen niet meer over je vader ratelen. Het is zoals Shulem uit Shtisel zegt (de protagonist uit een prachtige Netflix-serie): de levenden zijn er af en toe, maar de doden heb je altijd bij je. En zo is het. Doden zijn net woorden, je kunt ze altijd oproepen en een nieuw leven geven.

Vandaag is een prachtige dag. Het regent en we gaan voor een paar dagen naar Haaksbergen, samen met JenS en de kinderen. Het kan bijna niet mooier. En morgen is het alweer feest. Dan is Lief jarig! Hoera! Hoera! Hoera!

Ate Vegter, 21 mei 2021

Winteravondstraattheater:
www.atevegter.wordpress.com/173

 

6 Comments

  1. Te laat, maar feliciteren kan altijd, ben je gewoon weer of nog jarig, gefeliciteerd! De serie aan mijn lijst toegevoegd, zeer benieuwd naar!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s