2207 Tijdmachine

Dit vind je misschien leuk. Misschien vind je er niks aan. Ik weet dat toch allemaal niet. Ik vind het leuk. Het is een manier om te reizen in de tijd. Niet echt natuurlijk, maar met kaarten. Klik op de link en zoek een voor jou bekende locatie op. Dan weet je niet wat je ziet. Je ziet die voor jou vertrouwde plek door de jaren heen. Kijk maar:

www.topotijdreis.nl

Het je gekeken? Fascinerend toch? Waar je huis stond was eerst helemaal niks! Niks! Ja, dat wist je natuurlijk wel, maar het is tot bijzonder om te zien. Of laat ik zeggen, ik vind het leuk om te zien en om zo bepaalde plekken een beetje te onderzoeken en de historische context toe te voegen. Zie maar of je het wat vindt. Misschien vind je het niks. Niks! Dat kan natuurlijk ook. Als je het leuk vindt heb ik nog een tip: ga naar de zoekfunctie en tik een adres in. Dan blijft hij mooi op zijn plek

Een algemene, teleurstellende wijsheid van herinneringen is dat je wel terug kunt gaan naar de plekken van vroeger, hoewel ik zeker weet dat dat door omstandigheden ook niet altijd kan, maar dat je nooit terug kan naar de tijd van vroeger. Dat is ook niet helemaal waar, want in je hoofd kom je een heel eind en met foto’s en verhalen schiet het ook al aardig op. Met deze kaarten kun je zien hoe het was toen je nog wist hoe het leven in elkaar zat.

Ate Vegter, 23 juni 2021

Onze tuin in de winter, vroeger:
www.atevegter.wordpress.com/207

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s