2218 Grote geheimen

Het schooljaar loopt ten einde. Voor de een is het de overgang naar een volgend jaar, voor de ander is het een nog grotere stap, van de basisschool naar de middelbare school, van de middelbare school naar het hbo of de universiteit of misschien ben je wel klaar na het examen en ga je eindelijk aan het werk.

Piep maakt de overstap van de basisschool naar de Triade in Edam. We hebben het afgelopen jaar heel wat scholen bezocht, virtueel en ook in het echt. Soms gingen we naar een school toe, waarvan we wisten dat hij gesloten was, alleen om een klein beetje de sfeer van de buurt te proeven. Zo hadden we samen een lijstje gemaakt.

De Triade moest ook haar open dagen afgelasten en nodigde haar toekomstige leerlingen en hun ouders uit voor een privérondleiding. Het was fascinerend: de hele school voor ons drieën en we mochten overal een kijkje nemen terwijl iedereen gewoon aan het werk was. Ik zag een hoop dingen die ik zelf ook nog wel zou willen leren.

Piep werd steeds stiller, maar toen we buiten stonden zei ze vastberaden: ‘Ik wil naar deze school!’ Ze had het prachtig gevonden. Gisteren was dan de eerste kennismaking met de mentor en de klasgenoten. Het was vooraf heel spannend, maar op weg naar huis zei ze dat ze al twee vriendinnen had gemaakt. Ze gaat een hele leuke tijd tegemoet.

De basisschool loopt af. Een tijd gaat voorbij. Ze zijn met groep acht op kamp geweest. Het Binnendijkfeest is achter de rug en volgende week komt de apotheose van het laatste schooljaar: de musical. Nog nooit had Piep zoveel geheimen voor ons. Niets mochten we vragen over de musical. En er moest heel veel geheimzinnigs geregeld worden.

En dan is het grote vakantie. Voor het eerst sinds lange tijd mogen we weer reizen. We zijn wel voorzichtig maar we kunnen ook bijna niet wachten. Vakantie! Wat een weelde! Wat weet jij eigenlijk nog van je laatste jaar op de basisschool of lagere school?

Ate A. Vegter, 4 juli 2021

Moord en doodslag en een laagje beton:
www.atevegter.wordpress.com/218

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s