2250 Zuidervesting

Omdat een onverlaat onze linker buitenspiegel aan gort heeft gereden, moeten we op zoek naar een garage. De eerste is opgeheven en de tweede is met vakantie, het is immers augustus en dan zijn de Fransen zo erg op vakantie dat je soms ook geen parkeergeld hoeft te betalen. Maar goed, ik zie toevallig een tankstation met een actieve werkplaats en daar hebben we ons leed aangeboden. De vriendelijke reparateur heeft het in no time provisorisch gefixt, maar beoordeelt de hele zaak wel als cassé.

Nu kunnen we ontspannen cruisen door Versailles. Het is een prachtige stad en zo vlak bij Parijs, het doet mij denken aan Monnickendam en Amsterdam. Ik bedenk dat ik hier wel zou willen wonen, er zijn genoeg prachtige, rustige straten, maar dan wel op voorwaarde dat al onze bevriende buren meeverhuizen. Dat Frans mag het probleem niet zijn en samen vormen we dan een nieuwe Commune des Pays-Bas en komen we er vanzelf door alle verhalen wel tussen. Veel van onze kinderen zitten in de overgang van basis naar middelbaar dus het moment kan niet beter dan nu. Ik laat de droom verglijden en ben toch wel blij dat we over een paar nachtjes slapen weer in ons eigen bedje kunnen dromen. Ik vind het heerlijk om weer naar huis te gaan en de mensen die dat raar vinden, wonen misschien wel op de verkeerde plek, ik weet het niet.

’s Avonds gaan we eten bij het Indiase restaurant Golden Bengal. Mijn betaling wordt twee keer geweigerd, maar het bedrag uiteindelijk drie keer afgeschreven. De restaurateur zegt dat het allemaal goed komt en ik krijg twee bonnetjes mee met de tekst Abandon Debit. Het eten was heerlijk en ik besluit me nergens druk over te maken als het toch wel goed komt. Langzaam lopen we terug over de lommerrijke Avenue de Paris, die aan de ene kant uitkomt op het Kasteel van Versailles en aan de andere kant bij onze caravan. De lange rij bomen doet mij dromen van de Zuidervesting…

Ate Vegter, 5 augustus 2021 Hoera!  Piep is vandaag dertien geworden! Een echte tiener in huis! Hieper de Piep Hoera!

De Februaristaking:
www.atevegter.wordpress.com/250

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s